Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované garnely

Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme jednoduchou marinádou ochucenou česnekem a bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mijula

Náročný

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 7 min +1 hodina marinování

12 min (5 min příprava + 7 min tepelná úprava, +1 hodina marinování)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie439 kJ /
105 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky10,48 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Garnely bychom měli pořádně umýt. Dáme je vařit asi na 1 minutu do vroucí vody, vodu nesolíme. Krok 2: Vyjmeme z hrnce, odděláme hlavičku, oloupeme a odděláme střívko. Krok 3: Nachystáme marinádu. Olivový olej utřeme s oloupaným česnekem a bylinkami, přidáme špetku strouhaného parmazánu, sůl a pepř. Krok 4: Garnely naložíme na 1 hodinu. Krok 5: Po naložení je grilujeme z každé strany na grilu nebo pánvičce cca 3 minuty (záleží na velikosti).

TIP: Rady a tipy na téma mořské plody

Zveřejněno 19. 9. 2013

Poznámka autorky mijula

Kupuji v Globusu, 545 kč za kg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované garnely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnv2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované garnely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnv2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Petrsen: Dávam rozklikávací link : http://www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp ;-)

Petrsen:
Tak ono to kliknout nejde. Musíte vybarvit odkaz přejetím pravým tlačítkem myší a pak levým tlačítkem vybrat "otevřít odkaz".

Ještě k rozdílu mezi krevetami a garnelami, anglicky shrimps x prawns. Kliknět si a uvidíte fotky www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp

Garnela opravdu existuje, je to poddruh krevety. Balticka se pri vareni zabarvi do cernena, severomorska zustane jen lehce ruzovobila.

:) nejsem tedy odborník, ale i v globusu se píše garnela, možná bych řekla, že je to o velikosti, opravdu nevím. Nechávám to vždycky chvilinku povařit skrz bakterie.Důležité je je pořádně umýt. Co se týče parmazánu, je to velmi zajímavá chuť, pro mě velmi dobrá :)

Vaše jméno: :Tak to já samozřejmě vím;-), jen mě zajímá to spaření, nikdy jsem čerstvé nespařovala a jdou loupat dobře. Proto se na to autora receptu ptám, jaký to má důvod;-)

Vaše jméno: 20. 9. 2013 08:34
1974andrea: ako vidím v tomto recepte sú použité surové krevety, 90% kreviet sa dodáva na trh už predvarených, sponáš to podľa farby akú majú krevety ako ich vidno na obrázku v hrnci s vodou.
Možno ich obvarila kôli možným parazitom.
Tiež neviem prečo to voláte garnely, to je po ostravsku? podľa mňa je to kreveta
http://www.labuznik.cz/diskuse/jaky-je-rozdil-2185...

Jistě dobré, taky je mám ráda.:yes: Asi bych vynechala ten parmazán. Jen se chci zeptat, z jakého důvodu se mají nejdřív minutu povařit? Nikdy jsem to neviděla.

:yes::yes::yes:

magdalenka: OK, s tebou se ráda rozdělím;-):-):-K

rebeka:jednu ty, jednu ja?:-))

dala bych si:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
příprava garnel, garnely priprava, vařené garnely, garnely vařené, příprava garnely, smažené garnely, příprava garnelů, garmely, garnely na česneku, příprava vařených garnel, varene garnely recept, garnely-recepty, jak udělat garnely, grilovane gernely, garnela priprava, připrava garnela varena, garnela varena, grilované carnely, recepty-garnely, garnella recepty

Suroviny:
garnela, olej olivový, česnek, parmazán, sůl, pepř mletý, bylinky

Přidat fotografie receptu