Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 262 kJ /
302 kcal
Bílkoviny14,78 g
Tuky8,59 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy40,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu. Krok 2: Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky. Krok 3: Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.

Zveřejněno 25. 9. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Množství“Zatřes a upeč“smíchaného s 1lžící strouhanky vyšlo akorát na těch 6 rybích kousků. Nebyla jsem schopna nastrouhat rohlíky a tohle mě zachránilo. Holt se to kuře bude muset oplácat v něčem jiném, když ho ryba předběhla. Ale ono si už určitě poradí:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGDn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ivusa::-):-K

:-8 Aničko,děkuji za odpověď a jsem ráda ,že to necítím jen já,že se "kdysi" vařilo jednoduše , kvalitně a hlavně chutně(tedy alespoň někde).Proto jsem moc ráda ,že jsou tady toprecepty, které nám některé ty dobroty připomenou:yes:

Ivusa:Ivanko to víš,že si vzpomínám a jak moc ráda:-*:-K:-KTo bývaly časy a hlavně vynikající chutě dobře připravených jídel.Nikdy se mi doma nepodařilo udělat např.rybí polévku,kterou dělali v Rybeně-mňam;-)V nově otevřené prodejně jsme byli také a byli jsme velice zklamaní:-S:no:
Všem moc děkuji:-*:-K

Jednoduché a určitě dobré.:-p Chválím nápad použít směs na stehýnka na rybku! ;-):yes:

:-KNevím Aničko,jestli si vzpomínáš na Rybenu na ulici- vedle Záložny a Zlíňanky...jako malé jsme tam chodily s mamkou a sestrou občas na obědy.Dodnes si vzpomínám na solidní výběr jídel z rab a byly chutné.Nedávno jsem byla v nově otevřené Rybeně na rohu dlouhé a školní ulice a byla jsem velmi zklamaná...výběr z rybího sortimentu téměř nulový, kromě mořských plodů, nic co by připomínalo púvodní Rybenu:-((:-((A to bych si tak ráda dala dobrou rybičku.:-//

:-Kdala bych si rybku;-)mňam:yes::yes:

:-D Ryby máme moc rádi, ale většinou když koupím tyhle lisované mražené tak se mi při smažení rozpadnou :-((. Takže raději chlazené přímo z rybárny :yes::yes:

spagetka:Ano,strčit do trouby naostro;-):-D:-D
Děkuji:-K

Kuřátko zapípá a už ti bude jasný, co chce ;-):-D:-D, jinak mňam :-p:yes:

:-p:-p;-):yes:

:yes::yes::-K:-p Mám moc ráda ryby :yes::yes::-p

Tématické fráze:
rybí medailonky, jak smazit rybu mrazenou, jak smažit mražené ryby, smazeni zmrzle ryby, příprava rybího filé ze zmrzlého polotovaro, zmrzlé rybí prsty jak smažit, jak udělat rybí filé, jak udělat rybu mrazenou, rybene, rybí filé zmrzlé, jak udelat file mražené, smažené rybí filé mražené, smažení mraženého rybího files, rybí filé teplota smažení, jak udělat mražené rybí filé, jak smažit mražrné polotovary, smažit mražené filé obalované, jak udělat rybí filety smažené, kořenící směs zatřes a upeč, smažení mrazeného rybího filetu recept

Suroviny:
filé, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, zatřes a upeč, olej, citron, petrželka

Přidat fotografie receptu