Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykev s houbovou náplní

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 967 kJ /
1 187 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky24,00 g
Vláknina37,60 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,50 g
Sacharidy171,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji podusíme huby asi 20minút. Potom pridáme na kolieska narezaný pór, osolíme, okoreníme. Podusíme ešte 10 minút. Tekutina musí byť vydusená. Necháme prechladnúť, potom pridáme kukuricu, strúhaný syr, petržlenovú vňať a vajíčka. Dobre premiešame. Krok 2: Tekvicu rozrežeme po dĺžke a semená vyberieme. Umyjeme ju, ale nelúpeme. Obe polovice tekvice naplníme náplňou (kopcovito), uložíme na pekáč, podlejeme asi 1 dcl vody a pri 170°C pečieme v rúre asi 30-40 minút, podľa toho, aká je tekvicá stará. Krok 3: Ak treba, občas podlejeme vodou, len toľko, aby neprihorela zospodu. Mäkkú tekvicu vyberieme (pozor, tekvica nemá byť príliš mäkká, ale chrumkavá) a podávame s uhorkovým alebo paradajkovým šalátom. Dobrá je aj čalamáda.

Zveřejněno 26. 9. 2013

Poznámka autorky tejaja

V tomto prípade možno namiesto tekvice použiť aj cuketu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykev s houbovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPOm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykev s houbovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPOm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::-))dyňa je dobrá, už je to tak a huby taky:yes:

Terezko, ještě mít ty houby a jdu na to;-). Něco mám, ale ne moc, tak třeba šetřit;-)

zizala:;-)

tejaja: :-K Moc děkuju za nabídku, kdybych semínka nesehnala, ozvu se :-8 U nás jsou jen různé dýně - máslová, hokkaido a pak cukety a lilky, sem tam se objeví patizon. Asi je to o poptávce, myslím, že u nás lidi o tykvích moc nevědí, tak se po nich neptají :-/

:yes::yes::yes::yes:

zizala: Jarka, je to klasická tekvica, to, čo niekedy bolo aj u vás bežne v obchodoch, ja neviem, prečo to zmizlo. U nás sú tekvice bežne, hlavne tada v sezóne, leto a jeseň. Na trhu teraz stoja okolo 0,10 € za kus. Je ich plno. Sadím odrodu Květa ( vyšľachtená u vás v Čechách ) , tá je kríčková, neťahá sa. Ak by si chcela semená, ozvi sa na jar, pošlem ti ;-) Je oveľa lepšia ako cuketa, menej vodnatá, nemusíš ju otrhávať malú, nič sa nestane, keď prerastie. A biologicky hodnotnejšia. ;-)

Já se snad začnu pídit po semínkách na ty Tvoje tykve ;-):-)) Jsou úžasně variabilní, jak sleduju :yes: Ta náplň se mi líbí :-p

Hm to může býti výborné :-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
houbové tykve, tykev recepty, patizon s náplní, máslová tykev recepty

Suroviny:
houby, pórek, sýr, kukuřice, olej, pepř mletý, sůl,

Přidat fotografie receptu