Gözleme (turecké placky)
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak zdlouhavá, ani složitá, a tak se bude brzo vaší kuchyní linout příjemná vůně.
Postup přípravy
Krok 1: Vodu do mouky se solí přiléváme postupně, po promíchání vzniklé těsto několik minut hněteme a před plněním necháme asi 15-30 minut odpočinout.
Krok 2: Rozdělíme na menší dílky, z každého v omoučněných rukách uděláme pevnou kuličku a na moukou posypaném stole vyválíme do opravdu tenké placky.
Krok 3: Na půlku placky rozprostřeme náplň, volnou půlku pak přehneme přes náplň do tvaru půlměsíce a okraje dobře přitiskneme k sobě (prsty, vidličkou).
Krok 4: Smažíme na nahřáté teflonové pánvi, až se na spodní straně objeví tmavší hnědé skvrny, oka, která dala těmto plackám jméno (göz - oko). Obrátíme, potřeme olejem a opečeme z druhé strany, kterou pak také potřeme olejem. Na talíř podáváme gözleme krájené na kusy.
Zveřejněno 27. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gözleme (turecké placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jZ3
Moje poznámka
Gözleme (turecké placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jZ3
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Tématické fráze:
turecké recepty,
placky gozleme,
gezleme,
slané placky,
turecké gozleme,
turecké pečivo,
turecké jídlo recepty,
turecke jidla,
gotzleme,
turecké jídlo,
guzleme,
turecke plnene placky,
gosleme,
turecký sýr,
turecká jídla,
gozleme placky,
goezleme,
turecké sýry,
turecke masove placky,
tureckýé placky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
mouka,
ořechy mleté,
cukr,
skořice,
sýr strouhaný,
petržel,
kopr,
sýr strouhaný,
rajče loupané,
nať petrželová,
maso mleté,
sýr strouhaný,
Komentáře (23)