Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba "home-made"

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kikis

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 662 kJ /
2 070 kcal
Bílkoviny68,36 g
Tuky17,74 g
Vláknina16,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy381,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Krok 2: Kvásek smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme vláčné těsto. Hnětení neuspěchejte, čím déle, tím lépe, obecně platí zásada, že správně vypracované těsto se nelepí ani na ruce ani na vál. Krok 3: Z těsta vytvarujte bochník (můžete udělat i několik menších, pokud máte chléb jako přílohu, není na škodu, vytvarovat bochníček pro každého strávníka a když do těsta přidávám okapané pokrájené kysané zelí a škvarky, tvaruji malinké bochníčky), vložte ho do nádoby vysypané moukou, nebo vymazané olivovým olejem, zakryjte a nechte 1,5 hodinky odpočívat a kynout. Krok 4: Plech vyložíme pečícím papírem (můžeme, pro efekt, i poprášit moukou) a chlebík/y na něj uložíme. Troubu vyhřejeme na 170-180°C, chléb před pečením potřeme vodou (potíráme 2-3x během pečení) a za 40 minutek máme vlastní home-made chléb na světě.

Zveřejněno 28. 9. 2013

Poznámka autorky Kikis

Inspirace z webu home-made.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba "home-made"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzNW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba "home-made"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zelí, škvarky nebo osmaženou cibulku přidávám do těsta. :-)

:yes:zajímavý recept..to zelí nebo škvarkyse přidává až před kynutím na plechu?:-?

ukládám do oblíbených,:yes::yes:

Moc hezký chlebíček ze zajímavých surovin:-p:yes::-K

hezký chlebík... vypadá ja mazanec;-):-D:yes::yes:

Tématické fráze:
home made, čím potřít domácí chleba, home-made.cz, home made recepty, home-made, čím potřít chleba, domácí chleba, homemade.cz, chleba bez hnětení ze sušených kvasnic, home made.cz, čím potřít chléb, domácí chléb, chleb y kvanic, čím potřít domácí chléb, recept na domácí chleba, domácí chleba na zelí, čím potíráme chléb, domácí chleba z kvasnic, homemade recepty, čím potíráme chleba při pečení

Suroviny:
mouka žitná hladká, pivo světlé, droždí sušené, kvasnice, vejce, med, sůl, mouka hladká, mouka chlebová, olej olivový, kmín celý, rozmarýn, voda

Přidat fotografie receptu