Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochník plný semínek

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 727 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny31,00 g
Tuky87,32 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,40 g
Sůl16,00 g
Sacharidy104,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny (mimo drceného lněného semínka) nejprve několikrát na sítku propláchneme a pak necháme cca 2 hodiny namáčet. Krok 2: Po této dob ještě jednou propláchneme, umístíme do zapékací misky, ochutíme solí a kokosovým olejem a zalijeme vodou tak, aby byly akorát ponořené. Krok 3: Takto necháme máčet 12-24 hodin. Krok 4: Druhý den vyhřejeme troubu na 200°C a pekáček do ní vložíme. Pečeme asi 45 minut, než povrch zezlátne a pak necháme vychladnout na balkoně. Krok 5: Jelikož jsem nepoužila žádnou surovinu s obsahem lepku, musela jsem vynechat krok, který je v originále doporučen – tedy po 20 minutách bochník vyklopit a dopéct z druhé strany na plechu. Je sice takto jistě křupavější a chutnější, bohužel ten můj by po 20 minutách určitě nedržel pohromadě. Krok 6: Jakmile je však chlebík bezpečně vychlazený, můžeme bez obav krájet na plátky. Nechte si chutnat! Originální znění receptu najdete zde:http://www.mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/, v českém podání jsem na něj narazila na blogu u Maškrtnice: http://www.maskrtnica.cz/vicezrnny-bochnik/. Mírně jsem si ho upravila – vynechala jsem psylium, které nemám a místo vloček jsem použila pohanku, aby byl recept stoprocentně bezlepkový.

Zveřejněno 29. 9. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochník plný semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWG1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochník plný semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWG1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

ten vypadá hodně dobře a zdravě .... :yes::yes::yes:

:yes::yes::-K

Je to paráda lehnout si na záda a jíst si... semínka a oříšky :yes:;-):yes:

:-p:-p;-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
vícezrnný bochník, the life-changing loaf of bread“, koláč plný arašidů, life changing bread, psylium originál, recept s psylium, vicezrnny bochnik recept, psylium koláče, blogerka maškrtnice, bezlepkový life changing bread, chleb z lneneho seminka a psyllia, bezlepkový chléb recept, zdrave recepty s psylium, psylium jak vypadá, namáčet semínka do chleba, chlebik ze semínek, vicezrnny bochnik maskrtnica, maškrtnice.cz, dietní chlebík ze semínek, zdravy bochnik recept

Suroviny:
pohanka, semínka lněná, semínka lněná, semínka slunečnicová, arašídy, ořechy vlašské, olej kokosový, sůl

Přidat fotografie receptu