Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavková dobrota

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: podľa množstva húb

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Krok 2: Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Krok 3: Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ). Krok 4: Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.

Zveřejněno 3. 10. 2013

Poznámka autorky tejaja

Je to jednoduché, ale vynikajúce :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavková dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xygJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavková dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xygJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Toto mi uniklo a ppritom je to určite skvelé!

přesně takhle dělám i bedly a dutonohé hříbky a je to bašta:yes::-D má to jen jeden zádrhel - já se vždycky hrozně přejím;-)

Majka8: Majka, máš to predsa v zátvorke napísané :-8

Majka8:Rasca je kmín, bydlím na Slovenské hranici, tak vím, taky jsem tam půl života pracoval. Z koření ještě by Tě mohl zaskočit ďumbier, to je zázvor a čierne korenie je pepř.
Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.:yes::yes::yes:

Omlouvám se,ale nevím co je rasca:-//

Václavky jsem takto ještě nedělala:-)Vždy buď na smaženici,nebo nakládané.Tohle by mi chutnalo:-p:yes::yes:

:yes:Dělala jsem podobně,ale na trošce oleje,přidala jsem česnek,koření na čínu a sojovou omáčku,k tomu hranolky.Bylo to výborné.:yes:+4

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
václavková smaženice, babicovy dobroty recepty 3.10.2013, václavková, dobroty z václavek recept, vaclavky upravovat, václavky toxin, monin.cz, rybí podpňovka

Suroviny:
houby václavky, máslo, sůl, kmín celý, cibule, hořčice, feferonka, zelenina

Přidat fotografie receptu