Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní brambory z jižních Čech

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 487 kJ /
1 311 kcal
Bílkoviny58,49 g
Tuky21,23 g
Vláknina32,30 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 941 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy208,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si nastrouháme na jemném struhadle na větší cedník a vymačkáme je, dáme do mísy. Zalijeme je horkým mlékem, osolíme, přidáme koření, uzené maso nakrájené na kostičky a žampióny na plátky, strouhanky dáme tolik, aby těsto bylo o něco řidší, než na bramboráky. Krok 2: Rukama promícháme a dáme do pekáčku, který si vymastíme sádlem. Krok 3: Nakonec si v hrnečku rozšleháme vejce a zalijeme brambory. Navrch ještě trošku pomažeme sádlem a dáme zapéct do středně hněda na 150°C.

Zveřejněno 31. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Měli jsme je k večeři a zjistila jsem, že tu takový recept není, proto jsem ho nafotila a podělila se s Vámi.

Zdroj: Jihočeská kuchařka-dobroty z jižních Čech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní brambory z jižních Čech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní brambory z jižních Čech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPEW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-);-)Je to suprová polevka,doporučuji!:-p:-p:-p

:yes::yes:

Marti, nejen, že je to dobrý, ale je to hodně rychlý. Já se v 17 h.rozhodla, že to udělám k večeři a do hodinky se baštilo. Nejdýl trvají ty brambory oloupat a nastrouhat-strouhám je v robotu. Máš-li to ráda, tak si to určitě udělej, myslím, že budeš spokojená.:-p;-):-)

tak tuhle dobrotu musím vyzkoušet, mám ráda vše, co se podobá bramboráku a přitom se to nemusí smažit, bezva :yes:

Boubelindo, není zač, hlavně si pochutnejte a dík.;-):-p

No teda musím vyzkoušet, super recept. díky:yes:

Papričko a Jiřinko, na ten recept jsem náhodou narazila a jako jihočeška jsem to musela udělat (poprvé) a věřte, moc jsme si pochutnali:-p a s manželem všechno doslova "sežrali":-O

To bych si hned dala,ale zatím dávám do oblíbených:yes::-p a bodík:-D

No jo - žampiony, ty jsem v receptu úplně přehlédla :-8 a vzhledem k mé antipatii k houbám je určitě vynechám. Jinak super dlabanec ;-)

Papričko, vypadá to tak, ale jsou to ty pokrájené žampióny:-D;-):-p

:-O ten česnek je tam na takhle velké kousky,nebo špatně vidím? Jinak super recept přesně podle mého gusta.:yes:

Tématické fráze:
dobroty z brambor, amerycke brambory, pikantní jídla, kuchařské recepty - brambory, dobroty z brambor recepty, pikantní jídlo, pikantní jídla recepty, prodej brambor, prodej domácích brambor, super pikantni jidla recepty, pan con tomate recept, pikantní brokolice, brambory v čechách, babicovy dobroty pan con tomate, obrazky brambor, recept na pikantní bramboráky, brambory bohemia, bramboráky pikantní, čokoládový dort jižní čechy, brambory prodej

Suroviny:
brambory, mléko, maso uzené, česnek, cibule, vejce, strouhanka, bazalka čerstvá, majoránka, saturejka, sádlo, houby čerstvé

Přidat fotografie receptu