Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s uzeným

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnetaD

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 132 kJ /
510 kcal
Bílkoviny73,15 g
Tuky15,04 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme na jemno cibulku a česnek ( také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče. Krok 2: Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě ) nasolíme jemně okmínujeme a jemně poprášíme mletou paprikou a položíme do pekáče na cibuli a česnek. Krok 3: Uzené nakrájíme na cca 1cm široké plátky a proložíme mezi části králíka podlejeme trouhou vody a dáme asi 4 pol. lžíce oleje a dáme péct 180 st.do trouby a pečeme cca 2 hod. ( dokud králík není měkký). Cca 15 min před koncem kdy už je voda s pekáče vypečená a zůstala jen šťáva dáme na králíka 1/5 kostky másla a necháme ještě 15 min. péct. Těcho pár minut se musí hlídat aby se máslo jen přepustilo a nespálilo. Krok 4: Uzené tomu dodá výbornou chuť a není z něho citít "králičina". Já třeba králíka nejím vůbec ale v této podobě si ho nenechám nikdy ujít. Krok 5: Podáváme s knedlíkem a zelím.

Zveřejněno 4. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGwg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dneska jsem dělala k obědu. Měla jsem králičí hřbet a valašskou slaninu. Vařila jsem v Pomalém hrnci 3 hodiny na HIGH.
Pro sebe jako rychlovku jsem si udělala kolínka, zbytek bude mít knedlík a zelí.
Maso bylo voňavé a šťavnaté :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

sefrovka:To jsem moc ráda, snad Vám bude chutnat. :-8

To vypadá moc dobře, zítra vyzkouším k obědu:-K

Bibinka:Moc děkuji za krásné přivítání:-8.
Mi máme jen domácí králíky od dědečka, takže nekupuji proto nemám s kupovanými zkušenost a věřím že kdo ho musí koupit tak obídek vyjde draho. :-)

Bibinka: Domácí králík to je největší problém, ale jednou za čas bývá mražený maďarský a ten bývá pěkný.
Bod je tam:yes:

AnetaD: Anetko, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
K receptu jen tolik, že my králíčka máme moc rádi na všechny způsoby, ale nemáme zdroj, kde k němu přijít a ty "zdechlinky" v krámech hluboko zmražené za dost peněz se mi nelíbí:no: Dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
pečený králík s uzeným, pečený králík, kralik s uzenym, recepty z králíka, králík recepty, pečeny králík recepty, recept na králíka, králík pečený v celku, kralik peceny s uzenym, recepty pečený králík, pečený králík s uzeným bůčkem, králík pečený s uzeným masem, peceny kralik v celku, domácí králík s uzeným masem, recepty na králíka, pečeny kralik s uzeným masem, pecenzy kralik s uzenym buckem, pečený králík v pomalém hrnci, pečený králík recept, pečený králík z uzenym

Suroviny:
králík, cibule, česnek, maso uzené, máslo, sůl, kmín mletý, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu