Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí plec se švestkama

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 824 kJ /
675 kcal
Bílkoviny118,80 g
Tuky22,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček si vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vložíme jehněčí plecko (načesnekované, osolené a pokmínované), podlijeme troškou vody. Posypeme sušeným tymiánem a pečeme cca. 2 hodiny při 150°C. Občas podléváme výpekem. Krok 3: Po dvou hodinách poklademe maso rozpůlenýma švestkama, zvýšíme teplotu na cca. 200°C a dále pečeme půl hodiny. Podáváme s bramborovou kaší (brambory, petrželová nať, sůl + smetana pro rozkvedlání kaše).

Zveřejněno 4. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plec se švestkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPJk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plec se švestkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPJk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

pekla jsem v jenské misce, závěrem jsem sos se švestkama rozmixovala a lehce přisladila Sklidila jsem úspěch :-)<3:-D

Taky si myslím, že ten pečicí papír je zbytečný. Vždyť výpek seškrábaný ze stěn pekáčku je nejchutnější a tady bych se bála, že seškrábnu papír, ten já nerada ;-):-D
Jinak recept vypadá hodně dobře :-p:yes:

vypadá to chutně:-p;-):yes: akorát nechápu, nač je ten pečicí papír:-O:-? vždyť to podléváme a pečeme, tak...:-O:-?:-D:-D

:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí plec recept, jehněčí plec, recept na jehněčí plec, příprava jehneci plecko, recept jehneci plec, pečená jehněčí plec, recepty jehněčí plece, jehněčí plec rolka recept, jehněčí roláda se švestkama, jehněčí plec na smetaně, jehněčí plecko, jehněčí plec červená řepa, recept jehněčí plecko, jehnečí plec recepty, jehněčí maso se švestkama

Suroviny:
plec jehnečí, brambory, sůl, kmín celý, česnek, nať petrželová, tymián

Přidat fotografie receptu