Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 673 kJ /
400 kcal
Bílkoviny8,77 g
Tuky1,37 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 385 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy80,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmixujeme 1 hrušku se 2 lžícemi vody. Přidáme mouku smíchanou s rozemletými vločkami a práškem do pečiva. Dále přidáme cukr, med, kefírové mléko, zbylé 2 lžíce vody, skořici a zamícháme. Krok 2: Z bílků si ušleháme sníh a společně se 2 hruškami nakrájenými na kostičky lehce vmícháme do těsta. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem. Dno silikonové formy nemusíme nijak připravovat. Krok 3: Na dno formy naskládáme plátky hrušky a na ně nalijeme těsto. Pečeme na 180°C asi půl hodiny. Pokud koláč ještě nebude hotový, stáhneme teplotu na 150°C a čtvrt hodiny dopečeme. Krok 4: Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout a poté vyklopíme.

Zveřejněno 4. 10. 2013

Poznámka autorky Lucie95

Formu použijeme buď dortovou, nebo já jsem použila menší silikonovou 29 x 22 cm (nemusela jsem tedy vymazávat a vysypávat).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Ar

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Ar

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Podobný koláč dělám v kontrolu Ballarini 28 cm, má nepřilnavé dno a výsledek je famózní.
A recept:
Na dno naskládáme ovoce, na příklad 900 g švestek, zasypeme 3 lžícemi fruktozy a necháme na mírném ohni změnou.
V jedné mise rozšleháme 2 vejce, 5 lžic řepkového oleje, 300 g domácího jogurtu, špetku soli a 5 lžic fruktozy.
V druhé míse odvážíme 300 g celozrnné pšeničné BIO mouky, prášek do pečiva, lžičku skořice, lžičku muškátového oříšku.
Směs prodejem s do tekuté složky a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme cca 20 minut odstát.
Rozprostřeme na ovoce a dáme do horkovzdušne trouby na 160st. Na 35 péči. Po upečení necháme 15 minut v troubě dojít.
Vyklopíme na talíř :-/:-)

Super Luci...v dnesni dobe se klade velky vyznam na zdravejsi stravovani a kdo ma rad sladke,tak si muze dovolit alespon toto....p.Cajthamlova by mela radost a ja ji mam taky....diky moc za recept:yes::yes::yes::-K

...mńam :yes:

:yes:tak to jo:yes::yes:

Tématické fráze:
obrácený hruškový koláč, hruškovy pivní rohlíky, hruškový koláč obrácený, hruškový koláč z celozrnné mouky, zdravý koláč s hruškami, obrácený koláč s hruškami, zdravý kefírový koláč, hruskovy kolac, hruskovy obraceny kolac, obrácený hruškový koláč recepty, celozrnny kolac s hruskami, zdravý švestkový koláč obrácený, zdravy kolac z kefiru, zdravý koláč, obraceny kolac z celozrnne mouky, obrácený koláč s celozrné mouky, zdravý koláč s hruškama, celozrnný kefírový koláč, hruškovy rohlíky, hruškovy pivní rohlíky recept

Suroviny:
hruška, voda, mléko kefírové, mouka celozrnná, vločky, prášek do pečiva, cukr třtinový, med, skořice, bílek

Přidat fotografie receptu