Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 495 min Doba přípravy: 480 min Doba tepelné úpravy: 15 min

495 min (480 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-6(záleží na tom,kolik na talíř naložíme masa)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 405 kJ /
336 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky4,50 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy56,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici. Krok 2: Poté plátky masa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran obalíme v hladké mouce. Krok 3: Klademe na pánev do rozehřátého oleje a prudce z jedné strany 3minuty smažíme. Plátky otočíme a pozvolna smažíme 7minut. Pak pokropíme ústřicovou omáčkou, plátky otočíme a ještě 5minut smažíme doměkka. Po usmažení dle potřeby osolíme. Krok 4: Mezitím si oloupeme menší cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje, nejlépe v nějakém menším, hlubším kastrůlku do zlatavé barvy. Po osmažení vyndáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: K plátkům s cibulovými kroužky se nejlépe hodí šťouchané brambory, ale můžeme podávat jen s pečivem a zeleninovým salátem. Krok 6: Pokud jsme doma pouze 2 strávníci, můžeme 2plátky masa nechat naložené ještě 1 den. Pak je z marinády papírovou utěrkou osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a na rozehřátém tuku pozvolna osmažíme do zlatavé barvy.

Zveřejněno 5. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Odkaz na kořeníhttp://www.obchod-oliver.cz/katalog/koreni/smesi-k...

Jakékoli maso naložené v kefíru hezky zkřehne a tepelná úprava může být opravdu"minutkovou"záležitostí.My jsme si za velice krátkou chvíli moc pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg3x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg3x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Koubkova-Jiřinko,děkuji za krásnou fotku,kterou jsi mi tady přidala:-K:-K

marcik:Marcelko,velice jsi mě potěšila:-*Děkuji za krásnou fotku i za pochvalu:-K:-K

Aničko, bodík jsem dala minule, takže teď jen pochvalu :yes: Bylo to vynikající :-p:-p :-K

kokronilla:Velice děkuji za milý komentář:-*Jsem ráda,že recept přišel vhod a že všem chutnalo:-K:-*

marcik:Budu ráda,když vyzkoušíš:yes::-K

Uloženo :-K:yes:

Recept jsem vyzkoušela, a bylo to opravdu velmi dobré, chutnalo i strávníkům, kterým chutná máloco:yes:

Všem za milé komentáře i hodnocení děkuji:-*:-K:-K

to musela být dobrota, Drahuško, ty jsi čaroděj:-O:-8:-D;-):-p:yes:

úžasná mňaminka:yes::-D

Drahouši téééda, to by u nás chutnalo :yes: také se mi líbí nápad s tím kefírem, určo vyzkouším :-K

Ten kefír si budu určitě pamatovat, dobrá vychytávka. Adžiku máme taky rádi:yes:

Děkuji všem za zájem a moc milé komentáře:-K:-K

spagetka:Špagetko, já do kefíru nakládám i kapra:-)To je také velká mňamka:-*;-)http://www.toprecepty.cz/recept/33942-kapr-v-kefir...

yanull:Janinko,když maso lehce opepříš a posypeš obyčejnou sušenou majoránkou a necháš přes noc v kefíru,tak si také pochutnáš:-p:-))

jarda Kadic:Jaroušku,do mléka jsem kdysi také sem tam maso naložila,ale v tom kefíru je takové no,ani né pikantnější,ale maso mi příjde více křehčí,než v tom mléce:-KTy cibulové kroužky mi také chutnají a někdy udělám takovou"čuňačinu"že si pro sebe osmažím kroužky ze 3cibulí a sežeru je během chvilky:-8:-D:-D

líbí a moc:-K:-K:yes:

:-p:-p To bude veliká bašta, masíčko naložené v kefíru dělá divy, je to moc krásný recept Drahuško :yes::yes::-K:-p

Mě se na tom líbí ty cibulové kroužky,budou určo křupavé:-p:-p:-p my nakládáme maso do mléka,ale toto bude pikantnější:yes::yes:

Aničko:-K, toto koření, ani ústřicovou omáčku doma nemám, ale vypadá to moc dobře a určitě i chutná :-p:-K +2:yes:

Dobrý nápad s tím kefírem, adžiku taky ráda používám :yes::yes:

To věřím, že jste si pochutnali i u nás by chutnalo:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřový plátek, maso naložené v kefíru, nalozene maso v kefiru, kefírová marináda, vepřové plátky v marinádě, maso adžika, vepřové adžika, maso v kefíru, adžika vepřove, vepřové plátky naložené v marinádě, vepřový plátek naložený, vepřové maso na kefiru, jde nalozit veprove maso do kefiru, kořeni adžika recepty, adzika reny, marináda s majoránkou, smažený kapr naložený v cibulové marinádě, jak naložit maso do kefíru, recepty z kefíru s vepřovým masem, přírodní plátek v v marinádě

Suroviny:
plec vepřová, koření adžika, kefír, mouka hladká, olej, sůl, cibulové kroužky

Přidat fotografie receptu