Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarná panenka (návštěvní)

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Suroviny

Porce: 1 max. 2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny45,60 g
Tuky7,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami. Krok 2: Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uzavíratelné nádobě dáme odpočinout na den ( klidně 2 dny ) do ledničky. Krok 3: V den D maso osolíme, obalíme pršutem a úhledně svážeme (zadrezírujeme) potravinovým motouzem. Do pánve kápneme olivový olej a maso zprudka ze všech stran opečeme. Krok 4: Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 minut do trouby při 150°C. Krok 5: Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min. Nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu. Osolíme až jsou al dente. Krok 6: Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici, můžeme i trochu té višňovice, pokud jste ji už neztrestali :-))) a necháme krátce provařit. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masko. Krok 7: Vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout. Krok 8: My odpočívat nebudeme. My si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 6. 10. 2013

Poznámka autorky rebeka

Tuto dobrotu jsem včera měla tu čest ochutnat na návštěvě, a protože jsem se na přípravě částečně podílela, vyfotila, a stejný recept zde nenašla, dovoluji si proto recept vložit. Ač se kombinace může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarná panenka (návštěvní)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAly

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarná panenka (návštěvní)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAly

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Tak upečeno a můžu hodnotiti jako chuťově výborné! Jen ten meruňkový dip byl řidší,myslela jsme že to bude hustější... Ale jinak moc dobré.:yes:

Každý zde píše že pěkný fotky atd,ale nikdo nepíše zda to vyzkoušel a jak to chutná. Ta jsme to teď připravila čeká to v lednici. Zítra to bude na oběd, tak pak snad konečně přibyde komentář o tom jak to chutnalo :yes:

děkuju vám za hezké komentáře:-)

Nadi to je nádhera:-p:yes::-K

Teda Rebi,já bych raději místo komentáře popadla příbor a hnala se do Valmezu:-D:-DAle podle data vidím,že bych neuspěla;-)Takže jen bodík a jdu o dům dál:-)):-K:-p

všem děkuju za shlédnutí receptu, komentáře a bodíky, díky:-)

:-):yes:

To je špica panenka, v tom řezu je nádherná, pochutnala bych si moc Nadi;-):-p:yes:

Ty jedna rozmarná panenko Rebeko, máš to moc krásně připravené i nafocené:yes:. Musí to být chutné :-p:-p

Krásný recept s krásným fotem :yes::yes::-K:-p

rebeka:Rebíčku, velmi vymazlený recept, jak na oko, tak na chuť, máš 20.bod:yes:

Tak to se někdo má, chodit na návštěvu, kde se podávají takové dobroty:-p:-):yes:+...bodík jsem dala už včera

Jo, to si holt někdo pěkně zpříjemnil sobotní večer takovou dobrotou:-S:-D. Krásné, chutné, dokonalé :-p:yes:

jedním slovem - luxusní :yes::-D

:yes:už není co dodat..:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
višňovice recept, recept na višňovici, panenka v prsutu, panenka s pršutem, veprova panenka s prsutem, višňovice recepty, jak udelat visnovici, panenka v alobalu, recepty na visnovici, brusinkové příborové, panenka na bagete, vepřová panenka v pršutu, panenka pecena v potravinové folii v troube, recepty s pršutem, meruňkový dip, vepřová panenka v prošutu recept, panenka v prošutu, hovězí panenka na hříbkách, recept vepřová panenka s pršutem, vepřová panenka se sušenými rajčaty a pršutem

Suroviny:
panenka vepřová, brusinky sušené, pršut, višňovice, zavařená meruňková, skořice mletá, cukr, houba hřib, olej olivový, sůl, pepř drcený

Přidat fotografie receptu