Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová žebírka na medu

Šťavnatá žebírka v příjemně sladké medové marinádě jsou ideálním pohoštěním k společnému posezení s přáteli u fotbalu či hokeje. Skvělým doplňkem bude kváskový chléb, sladká chilli nebo barbeque omáčka a hlavně pivo.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min 12-24 hodin marinování

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava, 12-24 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 648 kJ /
4 218 kcal
Bílkoviny130,57 g
Tuky300,83 g
Vláknina1,67 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 12,85 g
Sůl31,58 g
Sacharidy246,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme všechny ingredience na marinádu. Krok 2: Hotovou marinádu nalijeme na žebírka a necháme 12-24 hodin odležet v chladnu. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170-200 °C (můžeme i grilovat). Krok 4: Žebírka vyjmeme z marinády, přendáme do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme dokřupava zhruba 90 minut za občasného potírání zbylou marinádou. Krok 5: Podáváme s čerstvým chlebem a sladkou chilli omáčkou.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 1. 2. 2009

Poznámka autorky zizala

Zdroj: Pivovar Dětenice a časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová žebírka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6j0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová žebírka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6j0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Recept vypadá velmi lákavě, můžu se jen zeptat zda se musí předem trochu povařit a pak teprve naložit? Děkuji za odpoved

danuska.l: Já předvařuju jen koleno. U žeber si myslím, že to není potřeba. Vždycky se upekla dobře. :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Dimak&Oli 20. 12. 2012 15:19
Žebírka byli opravdu mňamka. Jejda, vypadá na to že jsme v Dětenicích s Alčou byli ve stejnou dobu a za stejným stolem :-p. Ani pivo s Becherem, ani vodní dýmka nás nepoložili. Snídaně na Hotelu byla taky bezvadná :-)

;-)tento víkend v Detenicích,žebírka su,su,super.Jsem moc ráda,že jsem tu našla recept.Jsou už naložená.Snad se mi taky povedou.

Jo, určitě to bude mnamka, dělá to v německu můj šéf. Zkusím to taky.:-)

kajuška♥ 20. 7. 2011 13:09
snad to bude jedlé:-p

:-p:yes::yes:+

Vyborne nemusi byt sáček koření na Medová žebírka stačí grilovaci koření

:-8 Můžou bejt již uzená. díky

Milej Hujere!!!
Babica vaří v telce necelej rok a my tato žebírka v naší krčmě už šestý...takže???;-)

to samý vařil Babica:no:

Tématické fráze:
vepřová žebra na medu, pečená žebra na medu, uzená žebra na medu, žebra na medu, veprova zebirka, uzená žebírka na medu, vepřové na medu, naložená vepřová žebírka, vepřová žebírka na grilu, marináda na vepřová žebírka, vepřové žebra na medu, zebirka, nalozena zebirka, pečená vepřová žebra na medu, veprove zebirka, medová vepřová žebírka, naložená vepřová zebra, zebra na medu recept, pečená žebra na medu recept, vepřová žebírka recept

Suroviny:
žebra vepřová, med, kečup sladký, olej, sůl, voda, koření na žebra na medu

Přidat fotografie receptu