Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veky tukové

Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát. Namazané výbornou pomazánkou, krásně nazdobené, se budou na stole jen vyjímat.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 537 kJ /
2 279 kcal
Bílkoviny58,25 g
Tuky59,85 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy366,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme večku. Krok 4: Večky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (můžeme i naříznout), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C, ihned po vsazení plechu do trouby teplotu zeslabíme na 200°C a upečeme - asi 25-30 minut).

TIP: Co potřebujete na 20 chlebíčků?

Zveřejněno 9. 10. 2013

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Večky jsou nadýchané a přesto to není vata (myslím, že pomohly ta trocha žitné a pšeničné celozrnné mouky).

Nedají moc práce, vydrží výborné dva dny a ani pak netvrdnou.

Krajíčky jdou nakrájet i tenčí, neprohýbají se v ruce, nemačkají

- pokud upečete ve formě bagetek nebo rohlíků,

můžete z nich nazdobit jednohubky....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky tukové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky tukové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

janatka: mám radost, že se pečení povedlo :-K

Zatím se mi vždy povedly všechny veky co jsem vyzkoušela. Krásně se pracuje s těstem, je nadýchaná.

magdalenka: Mám doma jen pšeničnou mouku chlebovou, i ta se dá přidat? ;-( Udělám omládek !

Mám rada toto cesto, v sobotu som z neho piekla pre potomkov a ich potomkov "uzly", samozrejme z dvojitej dávky. Foto iba na rýchlo robené hneď po vytiahnutí z rúry, aranžovať sa nedá s hladošmi za chrbtom. :-K

Veronika.Hrozna: omládek být určitě může :-) Veka se dá vytvarovat v podstatě jako rohlík a nařezávám ji po vytvarování.

cathleen: Ty večky naříznout před kynutím, nebo až před pečením ? Těsto vyválet a pak svinout do veky? Můžu použít omládek?

moc dobré a nadýchané

zizala: :-) děkuju za zprávu i fotku:-K

S těstem se pracovalo parádně (jako ostatně u Tvých receptů vždy), veky dopadly výborně, Silvestr může začít ;-):-)) Bod ode mne už máš dávno, tak jen fotku :-8

Večer přijde nečekaná, ale moc milá návštěva, takže jsou v pečce;-)

Sametové, měkoučké,doporučuji.....:yes:

Jitkas: :-8 to mě těší. U nás jsou taky v kurzu, výborné i na druhý den, peču je, když chci dělat chlebíčky. - Po tom, co jsem koupila na chlebíčky veku, která měla ve střídě díry jak pětikoruny a skoro se nedala namazat, jsem se zařekla, že z kupované už nikdy :no:

cathleen: Upekla jsem 6 mensich vecek. S testem se fantasticky pracuje a jsou opravdu desne dobre, dekuji moc. Zitra nevim jake budou, protoze asi spise uz nebudou, nevadi, klidne upecu dalsi.

senky: :-K nádherné!

Dnes se mi konečně podařilo vyfotit (než odjedou do Brna);-):-)

jarka skrobakova: :-K děkuju, Jaruš!

Ivanko, upekla jsem dnes dle Tvého rcp tukové večky, jsou moc dobré:yes::yes:. Měla jsem z toho strach, protože já nemám pekárnu. Ale dle Tvých rad z Tvých stránek se mi povedly. Jsou opravdu moc dobré. Posílám foto a bod. Děkuji za fajn rcp :yes::yes::-K:-p;-)

cathleen:Ivi, zkoušela;-) jak na babinec, tak v pátek na cestu do Varů(ve formě obložených baget) a super, vláčné, měkounké a negumové:-!:-! Kluci se mohli užhrat:-D:-D:-D Doufám, že příště se dostanu i k focení:-)):-))

senky: :-) díky, Jani. A nezkoušelas je druhý den?

Dneska zadělávám už potřetí, jsou skvělé:yes::yes: Včera jsem na babinec udělala 4 bagety a pak ze všech 4 druhy chlebíčků a všechno :-!:-! se snědlo:-));-) To je pro mně vždycky největší poklona:-8 a za to Ti, Ivi, dík:-K:-K

Dík za recept,už nemám pro co do obchodu,peču si chleba,rohlíky a teď už mám recept na veku.Recept vyzkouším za chvíli. Ukládám a chválím,jsou k sežrání...:-p:-8:-*:-D:yes::yes::yes:

Cathleen:-O:-p+:yes::yes:je to paráda:-K uloženo, rozhodně vyzkouším.

Už mám uloženo ;-):yes:

jsou krásné:yes::yes:

všechno Tvoje pečivo je prostě úžasné:yes::-D vyzkoušela jsem více Tvých receptů a ani jeden nezklamal, vše bylo velmi jedlééé :yes:

Ty jsou teda krásné, moc ráda bych si sáhla přes monitor a namazala si ji třeba jen s máslem:yes:

Vypadají krásně:-K:-K:yes:

:-8 budu ráda, pokud vyzkoušíte, pekla jsem je na tom širším bagetovém plechu ;-)

Zase pečivové lákadlo:yes::yes::-K Už jsem obdivovala na FB, chci péct veky na sobotu, budeme mít návštěvu;-) tak vyzkouším tyto nové:-K

Krasne jsou, tez upecu, slozeni mouky se mi libi moc!

:yes:zrovna uvažuju,co upéct..jasná volba:-K:-K:-K

Ty jsou teda krásné:yes::yes::yes:! Nemaje pekárnu, udělám je "po staru", jen co bude příležitost...:-K

Tématické fráze:
veka tuková, veka tuková recepty, tukova veka recept, domácí tuková veka, tuková veka, veka tukova recept, večky, domácí večky, domácí večka, recept na večky, vecka recept, recept vecka na chlebíčky, recept na tukovou veku, recept na tukové rohlíky, večka recepty, recept tuková veka, domácí veka tukova, recepty z vecky, domaci vecka na chlebíčky, housky vecky

Suroviny:
voda, cukr, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu