Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 205 kJ /
527 kcal
Bílkoviny14,22 g
Tuky1,12 g
Vláknina25,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy105,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme. Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu. Krok 3: Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit. Krok 4: Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny. Krok 5: Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky. Krok 6: Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem. Krok 7: Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka. Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 9. 10. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Irish stew je typické irské jídlo, které se původně připravovalo hlavně ze skopového masa. Dnes se již dusí i hovězí a jiné druhy mas.

Pivo se začalo přidávat postupem času a měl by to být silný černý ležák Guiness stout, ale ten jsem neměla.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwAV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwAV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

sofia_loren: To jsem ráda, děkuji za zprávu :-K

Uvařeno jednou a od té doby je to u nás zařazeno do našich top jídel, která děláváme pravidelně.
Zkoušela jsem i z vepřové plece a bylo to také velice chutné.

Moc se mi recept líbí, máme daňka, tak hned zkusím. Dobrý tip, děkuji:-K

Uvařeno, snědeno <3 Moc dobrý recept. Použila jsem stejné maso jako autorka ( přední srnčí kýtu ) a dávám bodík :yes::yes::yes:

Jestli to nevadí, přidávám foto. Dělal jsem skoro stejně, největší rozdíl je, že jsem použil hovězí maso.

jarka skrobakova:Jaruško děkuju:-K

Krása dokonalá :yes::yes::-K:-p

Nikina:, mysulka:Niki, Leni děkuju ještě jednou;-):-K

:-p nádhera:yes::-K

Andrej k tomu se nedá už nic dodat, vše bylo napsáno. Krásné :yes:

Chanellina35:Moc děkuji za takovou příjemnou zprávu;-):-K

Dnes k obědů a nemělo to jedinou chybu. Výrobná krmě :-)

Krásné:yes::yes:

maso:Maso na obrázku je nakrájená přední kýta, takže vlastně jako kližka. Z hovězího samozřejmě jde, je to psáno i v receptu.;-)

jaká zvěřina,není to hovězí kližka(mohla by taky být):-?

Tématické fráze:
irské vepřové stew, stew recept, zvěřina recepty, zvěřinové recepty, typické irské jídlo, irské dušené maso, irské dušené hovězí, irská hovězí kližka recept, recepty ze zveriny, stew, recepty zvěřina, vepřové stew, irske jidlo, kuřecí stew, irská hovězí kližka recepty, irské hovězí stew, irske veprove maso recepty, irské skopové, hovězí stew, recept na stew

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, česnek, pivo černé, vývar, petrželka zelená, sádlo, máslo, tymián čerstvý, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu