Postup přípravy
Krok 1: Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme.
Krok 2: Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža.
Krok 3: Vložíme do menších zapekacích misiek (na osobu počítame 3-4 kusy), roztvoríme a doprostred každej dáme maslo vo veľkosti lieskovca.
Krok 4: Pokvapkáme medom, polejeme koňakom, posypeme škoricou a dáme asi na 5 minút pod gril.
Krok 5: Podávame s gréckym jogurtom alebo s mascarpone. Koňak môžeme nahradiť rovnakým množstvom brandy.
Zveřejněno 9. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové fíky s koňakem a pistáciemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omqN
Moje poznámka
Medové fíky s koňakem a pistáciemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omqN
Nejnovější recepty
Sezamové sušenky
Přidáno před 2 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 19 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno 30. 3. 2025 10:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky ze sýru
Dycky před 36 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Ctibor67 před 59 minutami
Sedlácké brambory
hifiklub před 2 hodinami
Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
TerezaD před 2 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Moanka před 2 hodinami
Jablečno-hruškový koláč s ořechy
Hana.Vodehnalova před 3 hodinami
Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
ZboSy před 4 hodinami
Tatarák z pečeného celeru
ZboSy před 4 hodinami
Dančí gulášek
toprecepty.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
fíky - top recepty,
fíky s mascarpone,
fíky a mascarpone,
zralé fíky - recepty,
dezert s fiky,
recept s fiku a konjakem,
zapečené fíky a mascarpone,
dezert s pistaciemi,
recepty fíky
Suroviny:
fíky,
med,
koňak,
ořechy pistáciové nesolené,
skořice mletá,
jogurt řecký
Komentáře (3)