Krkovička se staročeským zelím
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od kraje a hospodyňky si na své receptuře zakládají.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 710 kJ / 1 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,71 g |
Tuky | 52,68 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Zelí pokrájíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem.
Krok 3: Zalijeme malým množstvím vody (asi 1 dl). Dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.
Krok 4: Když je zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.
Krok 5: Maso osolíme, opepříme a v pekáči orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, případně koření. Pak podlejeme vodou a klasicky upečeme do měkka.
Krok 6: Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 2. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Moje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 32 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 35 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřová krkovice se zelím,
zahuštění zelí,
zelí k masu,
jak zahustit zelí,
veprova krkovicka se zelim,
krkovička,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
krkovička recepty,
nadívaná krkovice recepty,
zahuštěné zelí,
vepřová krkovice na zelí,
zahuštěné kyselé zelí,
zahuštění bramborou,
zeli zahustene bramborou,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
zahustovani zeli,
kyselé zelí zahuštěné bramborem,
jak se dělá zelí
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
slanina,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
ocet,
cukr,
mouka hladká,
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
koření grilovací
Komentáře (10)