Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Připravit krupicové noky do polévky tak, aby nebyly tvrdé a nerozvařily se, vyžaduje pečlivou přípravu a poctivou práci. Pak budou dokonalé. My nabízíme dva způsoby přípravy.
Možná to znáte také. Děláte nočky od oka a jsou pokaždé jiné. Jednou to přeženete se zahuštěním, jindy zahustíte málo a buď jsou noky tvrdé nebo se rozplynou do polévky. Ani jedno není pro strávníky příjemné. V přípravě dokonalých nočků máte dvě možnosti. Můžete uvařit „krupicovou kaši“, přidat vejce, ochutit a tvořit nočky. Nebo připravíte těstíčko za studena. Naučíme vás oba způsoby, vyberte si ten, který vám bude více vyhovovat. Hlavní zásada je ta, že nejdříve zavaříte jeden noček zkušební a podle potřeby doupravíte těstíčko.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na nočky z krupicové kaše
Do 1,5 l polévky potřebujete nočky z 1 dl mléka nebo vody, 50 g jemné krupice, 20 g másla, 1 vejce a soli.
- Vodu s máslem přivedete k varu. Tenkým pramínkem do ní zavaříte krupici.
- Uvaříte kaši a ihned ji přendáte do porcelánové misky, aby zchladla.
- Do zchladlé kaše rozmícháte vejce a osolíte.
- Kávovou lžičkou (nebo dvěma) tvoříte malé nočky, vkládáte do vroucí polévky a už jen krátce povaříte.
- Tento způsob je výhodný, když připravujete větší množství polévky nebo spěcháte.
Jak na třené nočky
Do 1,5 l polévky potřebujete nočky z 50 g másla, 100 g krupičky, 1 vejce, soli a špetky muškátového květu (není nezbytný).
- Změklé máslo utřete do pěny se solí, okořeníte, přidáte vejce a krupici.
- Těstíčko necháte asi 10 minut odpočinout.
- Pak kávovou lžičkou (nebo dvěma) tvoříte nočky a vkládáte do vroucí polévky.
- Nočky je nutné vařit asi 10 minut.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Komentáře