Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Vepřové palce z panenky jsou velmi křehké a jemné, svědčí jim krátká příprava. Po ugrilování je zalijeme voňavou marinádou ochucenou bylinkami a římským kmínem, chvíli necháme maso nasát chutě a poté se můžeme pustit do jídla.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 629 kJ /
628 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky31,95 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy21,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten. Krok 2: Maso nakrájíme na silnější plátky (cca 3 cm) a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Krok 3: Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem. Krok 4: Ihned po opečení je vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Krok 5: Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.

TIP: Co se dá udělat z vepřové panenky

Zveřejněno 16. 10. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirovala mě omáčka chimichurri , ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada.

Omáčku (marinádu) lze použít i na hovězí steak.

Použila jsem pařížský pepř od Antonína.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9j04

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9j04

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Nikina:, Joskob:, jarka skrobakova:Díky všem za milé komentíky a hodnocení receptu;-):-K

Krása :yes::yes::-K:-p

:-):yes:

Jen jsem nasucho polkla :yes: Krásné to máš :yes::-K

Dana61:Nezapomněla jsem ho tam přece jenom dát?:-O:-D

suslajda: Hani díky:-K

To musí být dobrota:-pAndrej jako vždy krása na talíři:yes::yes:

úžasný nápad:yes::-D :-p no prosím a najednou to jde i bez česneku:-D

Jana Remkova:Jéje Jani, to snad ani není potřeba tolik chvály:-8, prostě mě to baví, no:-D;-) A díky:-K

Andreo, tvé recepty nemají chybu. Postup, ingredience a foto, to bych musela být děsný kritik, abych ti nedala bodík. Bravo, nádhera!:yes:

Děkuju vám všem:-K. Je to zase úplně jiná chuť, když maso není nejdřív marinované a pak pečené. Je to velmi osvěžující chuť;-)

Vepřová panenka má velmi chutné maso. Pěkně jsi ji nazdobila:yes:. Souhlasím s tebou, fenyklová semínka NE. Opravdu tam není nic, co by mě nechutnalo:-p:-p. Fotky se mi líbí:-*

pěkné to máš:-K;-);-):-p:yes:

Irrena: já taky ne, minulý týden je měli v centru, já tam stála, jak tvrdý "y" dumala jsem, jak je udělat a a než jsem se rozhoupala, byly pryč:-)):-(:-(

Krásné a jistě i moc dobré, až se mi při pohledu na tvé fotky sbíhají sliny:-K:yes:

Vypadá to úžasně:-p:yes: Jsem tak stará a nevěděla jsem co to jsou ty vepřové palce:-8:-8:-8

Tématické fráze:
marinování masa na grilování, vepřové palce na grilu, palce recept, vepřový palec marinovany, vepřové palce z panenky grilování, marinovane palce, propichnuty prst, recept z veprových palců na cm, grilovane palce, palce vepřová svíčková, marinování červeného masa, grilování palce, vepřové palce top recepty, recepty z vepřových palců na cm, grilovane veprove palce, top recepty vepřové palce, pečený vepřovy palec, vepřové palce recept, vepřová palce z panenky pečené, jak vypada veprovy palec

Suroviny:
palec vepřový, sůl, pepř mletý, olej, olej olivový, ocet balsamiko, římský kmín celý, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, petrželka hladkolistá, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu