Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 850 kJ /
442 kcal
Bílkoviny28,84 g
Tuky4,68 g
Vláknina51,16 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy. Krok 2: Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče. Krok 3: Přidáme šalvěj, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme bílým vínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°cca 30-40 minut. V průběhu pečení občas promícháme. Krok 4: Vytáhneme, případně dochutíme a podáváme.

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s celerem, slaninou a petrželkou.

Zveřejněno 18. 10. 2013

Poznámka autorky Nikina

Původně jsem chtěla přidat foto, ale nic stejného jsem tu nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoyD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No jo, bedly asi teď už neseženu, ale věřím, že bych si pochutnala:-p:yes:

1974andrea: díky :-K My právě nacházeli z většiny jen bedly :-)

Niki, moc dobrá úprava těch houbiček.;-):yes: Bedel letos u nás moc nerostlo:-(

Hrašuľka.Hrašuľka 19. 10. 2013 14:48
Milujem akékoľvek huby a aj tá príloha musí pekne chutnať, len sa mi to spolu zdá byť trošku "ťažké".
Ja by som z toho urobila dva obedy. Huby so zemiakovou kašou, jeden obed a k "šťouchaným" kyslé mlieko a hneď je aj druhý obed.;-):-p:-)):yes:

Všem moc děkuju za ohlasy a milé komentáře:-K:-K:-K

Líbí se mi receptík moc ;-):yes:a příloha nemá chybu;-):-p:yes:+

Nezbylo Ti,Nikouši;-)že bych jela posnídat:-DMáš to báječné:-p:-Ki s tou přílohou:yes:

:yes:Moc pěkné:yes::yes:

Líbí se mi recept:yes::yes:+14

Nikýsku, to je krásný recept, výborný nápad:-K;-):yes:

Já bych si pochutnala a to moc:yes::yes:

To musi byt dobrutka:-):yes::yes::yes:

:yes::yes: 10. Bod přidělen:yes:

Krásné, úplně jsem polkla :-p:yes:

Bedla i hlíva mají báječnou chuť i vůni (u bedel naprosto nezaměnitelnou). Musí to být velmi chutné:-p. Příloha by mě také chutnala:yes: +5

Navíc s moc hezkou a dobrou přílohou :yes: upéct by šlo určitě i v remosce, peču v ní častěji než v troubě:-)

Veľmi pekná úprava húb :yes:;-)

Tématické fráze:
hlíva pečená v troubě, hlíva v troubě, pečená hlíva, bedly pečené v troubě, hliva ustricna v troube, hlíva ústřičná recepty, hliva ustrcna, pecena hliva ustricna, pečená bedla, pecena hliva v troube, bedla recepty, bedly pečené v toubě, pecene bedly, recepty z bedly, recepty s bedlami, recept na hlívu ústřičnou, bedla pečena v troubě, hliva ustrisna, recepty s bedlou, hlíva ústřičná pecena v troube

Suroviny:
hlíva ústřičná, houba bedla, cibule, česnek, víno bílé, šalvěj, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu