Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový nákyp - absolutně zdravý

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

x.lenulinek.x

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 467 kJ /
351 kcal
Bílkoviny30,35 g
Tuky7,27 g
Vláknina4,92 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy38,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mrkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet). Krok 2: Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, olivový olej. Okořeníme dle chuti: sůl, vegeta, pepř, kari, kdo má rád ostřejší může přidat špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně pomalu zapracujeme do připravené směsi. Krok 3: Směs přendáme do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem (popř. do silikonové formy). Dáme péct do již vyhřáté trouby, nejdříve pečeme asi při 150°C 35 minut a na posledních 10 minut přidáme troubu na 190°C.

Zveřejněno 19. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový nákyp - absolutně zdravý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eynm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový nákyp - absolutně zdravý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eynm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

arrefeena:Hezká odpověď,ale čekala jsem ji u receptu Kuře po vlastku,proč to jde zde a ne u receptu,kde se o to zajímá spousta lidí,nechápu Vás:-//protože tam nereagujete vůbec :-((Přesto recept vyzkouším a dám vědět jak chutná.

Majka8: mám snad opsat to samé ve staročeštině, budete z toho moudřejší? Co je na tom složitého. Osmažíte kuře a podlejete ho vínem s trochou koření a necháte podusit. :-?

Majka8: Já ho koupila v Bille, jinak mají v Tescu také. A pak prodejny zdravé výživy.

maris:Samozřejmě je k dostání na každém trhu,taky ho kupuju a je výborný....jen musím zjistit toho Šmakouna;-)neznám.Kde se dá koupit?

arrefeena:Ty brďo,ty umíš se rozepsat velice dobře,proč se tak nerozepíšeš u svého receptu...Kuře po vlastku...pořád čekám a nic se neděje:-//

arrefeena: vegeta není glutamat sodný, je to sněs sušené zeleniny, která většinou obsahuje i glutamat pro zvýraznění chuti, ale v současné době je již k dostání i bez něho.

arrefeena: Jedná se o vegetu bez glutamanu, s mořskou solí a mořskou řasou ... Nedávám si glutaman dobrovolně do jídla, celkem si to hlídám. A soli v ní opravdu tolik není - minimálně.

vegeta neboli glutaman sodý občas nazýván jako čínská sůl je pěkné svinstvo. nic zdravého na tom v současné době není.
:no:
Prvopočiatky glutamánu sodného, najrozšírenejšieho zástupcu glutamanov, siahajú hlboko do histórie, až do starovekej Číny a starovekého Japonska. Kúsky riasy Laminaria japonica (kombu), bohaté na obsah glutamátu (prírodnej formy glutamánu) používali vtedajší ázijskí kuchári, ako dochucovaciu prísadu, do takmer všetkých jedál. Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová. Pred vyše sto rokmi ju identifikovali japonskí vedci v snahe zistiť, prečo má vývar z morských rias kombu takú výraznú chuť. Glutaman sodný v skutočnosti je chemicky vytvorený brat glutamátu, ktorý obsahovali tieto riasy.

V dnešní době se objevela vegeta bez glutamanu sodného odbsahující 70 procent soli, trochu sušené zeleniny, cukr a chemicky obhohacené vitamíny. Proč to vlastně kupovat? :-((

To určitě vyzkouším. Hlavně kvůli šmakounovi, který mám doma. Kupuji ho celkem často, i uzený a dokonce jsem si včera koupila i nudle ze šmakouna :-):yes:+1

Eva Marie:
"Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobena z čistých vaječných bílků." ... jde bez problému vygooglovat a podívat se :-)

Nevím co je šmakoun.Poučí mne někdo?:-?

Tématické fráze:
zdravé recepty z mrkve, mrkvovo brokolicový nákyp, nákyp z vaječných bílků, zdravý květákový nákyp, top recepty nakyp ze šmakouna, co uvařit k obědu, nákyp z květáku a mrkve, zdrave recepty s mrkvi, mrkvovy nakyp slany, mnákyp z mrkve, co uvařit ze šmakouna, květákový nákyps kuřetem a mrkví, brokolicovo mrkvový nakyp, vegeta 35procent, formy glutamanu, vegety bez glutamanu sodného, mrkvovy zeleninový nakyp, laminaria japonica recept, vegeta bez glutamátu, mrkvový nákyp se sýrem

Suroviny:
mrkev, zázvor, rýže, sýr ricotta, šmakoun, bílek, olej olivový, sůl, vegeta, pepř, koření kari, chilli

Přidat fotografie receptu