Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně Hokkaido na kari

Z dýně hokaido vaříme nejčastěji polévku, ale co takhle zkusit dýni připravit jako bezmasé hlavní jídlo? Dušené kousky dýně v omáčce z kari koření, skořice, cibule a sójové omáčky podávejte ihned s uvařenými těstovinami nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 220 kJ /
292 kcal
Bílkoviny2,76 g
Tuky22,85 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy16,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Cibuli nakrájíme na měsíčky a orestujeme na rozpáleném oleji. Krok 3: Když cibule zesklovatí, přidáme dýni a kari koření, mletou skořici, sójovou omáčku a osolíme podle chuti. Podlijeme trochou vody. Krok 4: Dusíme, až bude dýně měkká. Podáváme jen s pečivem, ale můžeme i s těstovinami nebo rýží.

TIP: Nejlepší recepty na přípravu dýní

Zveřejněno 21. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýně Hokkaido na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlEY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýně Hokkaido na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlEY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Recept jsem vyzkoušela s mírnou nedůvěrou, nejsem nijak zásadní milovník kari, ale musím říct, že je FENOMENALNI! Opravdu jsem si pochutnala. Děkuju a posílám bod:yes:

"Minimální dávky ingrediencí " :-D:-D:-D

:-//:no:
Zpracování Hokaido jsem do dneška používala v polévce. Chtěla jsem zkusit tento recept, ale výsledek katastrofa.Stále jsem tak cítila skořici, chuť nijaká.. Snad by autorům receptů neuškodilo, kdyby určili minimální dávky ingrediencí. Přidávat podle chuti si může každý sám. Takhle je to alibismus a pokud dávám něco do tisku, mělo by to být přesné.

Pavca26:
No, to je ale vaše chyba:-)
Nebo vás nikdo neučil solit a kořenit postupně, podle chuti?

Dlouho jsem si takto nepochutnala, opravdu výtečný recept. Rozhodně budu dělat častěji, nejraději každý den :-K

BronislavaP: Jé tak to jsem moc ráda:yes:

zrovna mám jednu na balkoně v košíku,láká mě to Savli..:yes::-Kdík za inspiraci

Recept se mi líbí:yes: +8

No Jani, to nebude špatné;-):yes: Ještě mám jednu hokkaido venku na terase, tak si možná udělám;-)

To by mi chutilo určite.:yes:

rebeka: jo, je to moc dobrý - přesně - v troubě, klidně i řepa, celer, mrkev - jakákoliv zelenina:yes:

zdravá dobrota:-p;-):yes::yes: a šlo by určitě i upéct v troubě, že:-? nemusela bych stát u pánve:-8:-D:yes::yes:

Anna Kocikova: jak, že nechápeš. Dyk je to jasný, dýně a kari :-D:-D:-D:-D. Ale vážně, savli si může sama ten podobný recept odstranit

Šavlinko,z nenáročných a cenově dostupných surovin jsi připravila chutnou rychlovku:-*Mě by chutnalo:-p:yes::-K
Jen nevím,co tam dělá ten rádoby"podobný"recept:-OVždyť ani ten druh dýně tomu neodpovídá:-D:-D
Doufám,že Tě to neodradí a zase někdy nějakou dobrotu přidáš:yes::-K

Bibinka:dává mám ji tam napsanou pak v postupu;-)do surovin jsme jí připsala:-))

Šavli, to je ta dobrota od Moniky, jak vám tak chutnala-vypadá to dobře a může to mít zvláštně dobrou chuť. Jedna otázka, sůl se tam žádná nedává:-? Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
dýně hokaido, dýne na kari, recepty z dýně hokaido, dýně hokaido recept, hokaido, co uvařit z dýně hokaido, dýně hokaido recepty, top recepty dyně hokaido, recepty dýně hokaido, recepty na dýni hokaido, recepty hokaido, hokaido recept, kari z dyne, recepty z dýně, omáčka z dýně hokaido, dýně hokkaido, recept dyně hokaido, hokaido recepty, dýně kari, dýně recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, koření kari, skořice mletá, omáčka sojová, olej, sůl

Přidat fotografie receptu