Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Skvělou focacciu si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova. S přípravou těsta vám pomůže domácí pekárna, která těsto prohněte. Po vykynutí jej pak doplníte olivami a upečete. Věřte, že ta vůně vás přenese na prosluněné břehy Itálie.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 243 kJ /
1 731 kcal
Bílkoviny47,35 g
Tuky39,80 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,00 g
Sacharidy288,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje. Krok 2: Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí. Krok 3: Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 4: Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku. Krok 5: V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (můžeme použít olej ze sušených rajčat, které můžeme přidat také). Krok 6: Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C půlhodinku dozlatova. Krok 7: Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.

TIP: Jak připravit italskou focacciu

Zveřejněno 28. 10. 2013

Poznámka autorky Eliza

Inspirace časopisem Albert v kuchyni, převedeno pro použití domácí pekárny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W15n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W15n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné a krásně nadýchané :-) Přidala jsem ještě šalvěj do těsta a mozzarellu a cherry rajčata na povrch.

Focacciu jsem ještě nedělala, ale jednou i na ni dojde:yes::yes:

Eli to je jistojistě ňamina! :yes::-K Focacciu jsem ještě nezkoušela, musím to napravit :-)

Tý brďo, ty olivi vypadaj jak švestičky od hujera:-O Ale chlebík vypadá zajímavě. Olivy vydloubu manžílovi a já vymlasknu zbytek:-8:yes: zkusím, neb manželovi by jistě šmakovalo:-)

Tenhle italský "chlebík" mám moc ráda, dělám ho k hustým polévkám. Takže bych si hned dala:yes:

Eliza: aha, díky! Neuměla jsem si představit, co pod tím myslíš :-D

cathleen: V časopise byl postup pro klasické kynutí, což mě nebaví a hlavně to moc neumím. Tak jsem suroviny dala tekuté - sypké do pečky. A místo sušeného droždí jsem použila čerstvé.
Moc všem děkuji za milé odezvy.:-K

:yes: parádní! Eli, můžu se zeptat, jak (v čem) jsi recept upravovala pro pekárnu?

Já jsem vždy rád,když jsou v receptu dostupné suroviny.Domácí pekárnu nemaje,zkusím.uhňácat ručně.:-p

Eli, připomíná mi to léto v plném proudu,vínko, rolky.. paráda, ale tu husu ještě chvíli necháme..:-p:-D:yes:

Foccacia je vyborny recept, misto oliv platky rajcat,nebo papriku nebo ilek. Ja miluju jen s rozmarynem.:-K

Samé dobré ingredience jsou v tomto rcp. A s tzatziki a vůbec s tím vším jak píšeš Elčo to bude príma bašta. Ukládám si :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Jani, je to možné:-), ona ta středomořská kuchyně se dost prolíná... My jsme k tomu včera večer měli řecké tzatziki a rolky z cukety se sušenými rajčaty. Se sklenkou bílého vína...skoro jako na dovolené...:yes:...takové letní chutě ;-), i když v našich krajích je už teď třeba začít přemýšlet o pěkně vypečené svatomartinské huse...:-D;-)

Já nevím, třeba se pletu, ale něco takového jsem jedla každé ráno v Egyptě:-p

Tématické fráze:
foccacia s olivami, foccacia s rozmarýnem, foccacia recept, focaccia s rajcaty, focaccia bez kynutí, focacia, foccacia bez kynutí, recept na foccacia, focaccia recept albert, recepty s černou solí, foccacia s rajčaty, foccacia, fokaccia, recepty s černými olivami, foccacia s olivami recept, focaccia z domáci pekarny, focaccio, domácí focaccia, focaccia, focacia s rajčaty

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový, voda, sůl, droždí čerstvé, olivy černé, sůl mořská, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu