Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 243 kJ /
1 731 kcal
Bílkoviny47,35 g
Tuky39,80 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,00 g
Sacharidy288,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje. Krok 2: Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí. Krok 3: Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 4: Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku. Krok 5: V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (já jsem použila olej ze sušených rajčat - ty můžeme nakonec přidat také). Krok 6: Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C půlhodinku dozlatova. Krok 7: Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.

Zveřejněno 28. 10. 2013

Poznámka autorky Eliza

Inspirace časopisem Albert v kuchyni, převedeno pro použití domácí pekárny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W15n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W15n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Výborné a krásně nadýchané :-) Přidala jsem ještě šalvěj do těsta a mozzarellu a cherry rajčata na povrch.

Focacciu jsem ještě nedělala, ale jednou i na ni dojde:yes::yes:

Eli to je jistojistě ňamina! :yes::-K Focacciu jsem ještě nezkoušela, musím to napravit :-)

Tý brďo, ty olivi vypadaj jak švestičky od hujera:-O Ale chlebík vypadá zajímavě. Olivy vydloubu manžílovi a já vymlasknu zbytek:-8:yes: zkusím, neb manželovi by jistě šmakovalo:-)

Tenhle italský "chlebík" mám moc ráda, dělám ho k hustým polévkám. Takže bych si hned dala:yes:

Eliza: aha, díky! Neuměla jsem si představit, co pod tím myslíš :-D

cathleen: V časopise byl postup pro klasické kynutí, což mě nebaví a hlavně to moc neumím. Tak jsem suroviny dala tekuté - sypké do pečky. A místo sušeného droždí jsem použila čerstvé.
Moc všem děkuji za milé odezvy.:-K

:yes: parádní! Eli, můžu se zeptat, jak (v čem) jsi recept upravovala pro pekárnu?

Já jsem vždy rád,když jsou v receptu dostupné suroviny.Domácí pekárnu nemaje,zkusím.uhňácat ručně.:-p

Eli, připomíná mi to léto v plném proudu,vínko, rolky.. paráda, ale tu husu ještě chvíli necháme..:-p:-D:yes:

Foccacia je vyborny recept, misto oliv platky rajcat,nebo papriku nebo ilek. Ja miluju jen s rozmarynem.:-K

Samé dobré ingredience jsou v tomto rcp. A s tzatziki a vůbec s tím vším jak píšeš Elčo to bude príma bašta. Ukládám si :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Jani, je to možné:-), ona ta středomořská kuchyně se dost prolíná... My jsme k tomu včera večer měli řecké tzatziki a rolky z cukety se sušenými rajčaty. Se sklenkou bílého vína...skoro jako na dovolené...:yes:...takové letní chutě ;-), i když v našich krajích je už teď třeba začít přemýšlet o pěkně vypečené svatomartinské huse...:-D;-)

Já nevím, třeba se pletu, ale něco takového jsem jedla každé ráno v Egyptě:-p

Tématické fráze:
foccacia s olivami, foccacia s rozmarýnem, foccacia recept, focaccia s rajcaty, focaccia bez kynutí, focacia, foccacia bez kynutí, recept na foccacia, focaccia recept albert, recepty s černou solí, foccacia s rajčaty, foccacia, fokaccia, recepty s černými olivami, foccacia s olivami recept, focaccia z domáci pekarny, focaccio, domácí focaccia, focaccia, focacia s rajčaty

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový, voda, sůl, droždí čerstvé, olivy černé, sůl mořská, rozmarýn

Přidat fotografie receptu