Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 408 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny123,01 g
Tuky44,61 g
Vláknina34,47 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy23,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme. Krok 2: Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Krok 3: Opláchnuté, osušené a nenaklepané plátky masa po okrajích nařízneme a posypeme Mahá kořením, nebo drceným kmínem. Krok 4: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme do narůžovělé barvy osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka je opečeme. Krok 5: Podlijeme je do poloviny výšky vývarem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut doměkka. Krok 6: Během dušení po troškách podléváme vývarem. Krok 7: 15 minut před dokončením plátky masa vytáhneme, přidáme podušené hříbky, zbytek vývaru a zlehka promícháme. Krok 8: Vložíme nazpět plátky masa, opět přiklopíme poklicí na na slabém plameni dovaříme. Krok 9: V závěru dle potřeby dokořeníme a na talíři posypeme nadrobno nasekanou bylinkou.

Zveřejněno 31. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Receptů na různě upravené maso na hříbkách, či s houbovou omáčku je tady hodně, ale takto upravené jsem tady nenašla.

Pro letošní rok je to takové chutné rozloučení s hříbkovou sezonou.

Já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXYZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXYZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

keijei: Byla jsem nějaký čas bez pc,tak se omlouvám za pozdní odpověď:-8Na noky jsem použila brambory a dýni hokkaido

Když dělám obyčejné noky nebo špecle,tak někdy do těstíčka přidám na špičku nože kurkumu.Pak mají hezkou žlutou barvu:yes:

MarcelaPa,Dajda-děkuji za zastoupení;-):-K

keijei: to bude zřejmě tou dýní. V poznámce máte odkaz na noky.

Dajda: Mne zaujala ta barva. Obyčejné noky jsou bledší. Jinak to síto taky používám, především na kapání do polévky, ale jeho využití je hodně široké... :-)

keijei: Takhle vypadají noky - halušky, když se dělají přes speciální síto s kulatými otvory. Alespoň ty moje určitě.;-)

Ty noky to je co? Vypadá to moc hezky...

Nikina::-K:-K

Drahouši hříbků jsme letos moc nenašli :-( o to víc slintám na tuhle dobrotu :-D Krásné to máš, jako vždy :-*:-K

jarka skrobakova:

suslajda:
:-K:-KDěkuji:-*

Jako vždy jedna velká dobrota:yes::yes:

Krása :yes::yes::-K:-p:-p

Všem děkuji:-K:-K

krásná dobrota, Drahuško:-K:-):yes::yes:

Aničko, to bude dobroučké. :-p:-p:yes:

:yes::yes::yes::yes:

joj to je velká dobrota - skvělý recept, nádherné foto:yes::-D

Tématické fráze:
vepřová kotleta recepty, vepřové kotlety na hříbkách, kotleta na šťávě, kotleta s hříbkovou omáčkou, vepřová kotleta, kotlety s hříbkovou omáčkou, kotleta s houbovou omackou, vepřové maso se šťávou, kotlety se štávou, kotleta na hříbkách, vepřová kotleta na hříbkách, recepty z veprove kotlety, vepřové kotlety, kotleta se stavou, přírodní kotleta, recept na vepřové kotlety na hříbkách, kotlety na hříbkách, top recepty vepřová kotleta, recepty na vepřovou kotletu, pecene veprove s houbovou stavou

Suroviny:
kotleta vepřová, houba hřib, vývar zeleninový, máslo, olej, olej, cibule, kmín drcený, sůl, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu