Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Janina domácí Lučina

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 046 kJ /
967 kcal
Bílkoviny74,00 g
Tuky47,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 3,90 g
Sůl9,00 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše společně dobře promícháme, vlijeme do síta, které je vystlané jemnou látkou a necháme aspoň 12 hodin odkapávat v lednici do misky. Krok 2: Po odkapání syrovátky nám zůstane dobrá a kvalitní Lučina, kterou můžeme dle libosti ochutit např. přidáním pažitky, šunky, česneku a pod.

Zveřejněno 3. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janina domácí Lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omDk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janina domácí Lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omDk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Tak jsem také vyzkoušela - jen použila 400 g zakysané smetany a 160 ml smetany ke šlehání a trochu soli a je fakt výborná! Budu dělat častěji.:-p:yes::-) Majka8: Moc děkuji za rady! Jste hodná! :-)

Jana:Janičko klidně bych dala celou,bude jemnější a chutnější,ale raději udělejte si to ze dvou zakysanek,až uvidíte jak rychle zmizí,tak by jste litovala,že jste rovnou neudělala víc;-)

Majka8: Dobře...vyzkouším....ještě mi prosím poraďte...jsme dva, takže bych to chtěla zkusit jen z velké zakysanky (400g), prosím, kolik mám použít té šlehačky? Děkuju! :-)

Jana:Janičko ze zakysanky bude lučina ještě chutnější,určitě vyzkoušejte,uvidíte,budete potom vyrábět ve velkým jako já,večer to dám do lednice přes utěrku překapat a ráno je ke snídani,určitě je chutnější než kupovaná a hlavně příjde to levněji....už jsem dělala i se šnytlíkem,taky bomba:-p

Majka8: Moc děkuji za tak rychlou odpověď....ráda bych zkusila udělat Lučinu, nekupuju bílý jogurty, ale zakysanka se u nás najde vždycky, tak jsem si právě říkala, že bych to zkusila ze zakysanky a nevyšlehané smetany ke šlehání, ale nebyla jsem si jistá, zda to vůbec půjde. Ještě jednou děkuji. Nejspíš brzy vyzkouším.

Jana:Abych řekla pravdu,dělám co dům dá;-)Teď jsem dělala ze 2 velkých jogurtů,1 velké kysané smetany a dala i šlehačku,osolila jen malinko a použila Lučinu na krém.Recept na Řezy s lučinou a meruňkovým želé,zde s Topek je naprosto vynikající.Právě se chladí se želém s čerstvých jahod,k receptu nafotím a přiložím.Janičko recept na lučinu je fantastický,dělám každý týden,všem chutná.

Majka8: Mohu se zeptat? Vy jste dělala jen ze zakysané smetany a šlehačky? Nebo jste použila i jogurt? Šlo Vám to dobře odkapat? Ráda bych to zkusila bez jogurtu, ale nevím, zda to vůbec půjde. Děkuji

lucadanek:Jsem ráda,že chutná :-)

Majka8:paráda (y):yes:

Dělám podruhé..Je to výborné..:-p

Dovolila jsem si přidat foto,nám doma moc chutná,dělám každý týden:yes:

Recept je skvělý, opravdu to chutná. Jen bych to nenazýval lučinou - chutí a strukturou to připomíná spíš klasické žervé... ;-)

Lučinu jsem dělala ze dvou velkých kysaných smetan z Lidlu(červené) a jedné šlehačky,opravdová dobrota:yes:zmizelo vše k večeři.JANA62 díky za povedený recept,dělala jsem už dříve několik jiných variací,ale tahle je nejlepší:yes:

Hrašuľka.Hrašuľka 5. 11. 2013 22:20
Robievam z Lídlového "gréckeho" a kyslej smotánky. Zatieni aj mascarpone.:-p:-p:-p Kruela, už v škole nás učili, že opakovanie ja matka múdrosti!!!:-?:-!5

Veľmi dobrý recept vyskušam a ďakujem.Pozdravujem zo Slovanska.:-D

Mňam:yes:mám v lednici 2 velký zakysaný smetany,tak jdu na to:-Dlučinu máme moc rádi:-p

Po stopadesáté to samé................:-/

Lučinu dělám dvakrát týdně a ještě se nám nepřejedla ! A já dávám zakysanku i smetanu na šlehání ! Je to asi prasárna ale vynikající Dobrou chuť !

Je výborná Jani,dělám každý týden, někdy se zakysankou, podruhé se šlehačkou:-p;-):yes:

:yes::yes::-p

Já třeba kombinaci jogurtu a smetany neznám, takže chválím ale že to musí být dobrota...:-!:yes:

Hanča:Nijak nekontroluji co tu je ,nebo není,kdo chce tak mrkne a kdo ne nechá být :-)

Není zbytečné dávat sem recept, který zde už je? A objevovat objevené?

Jani, lučina se jeví velmi jedlá :-p:-);-):-K +5:yes:

parádní, mám moc ráda :-p bodík :yes:

Moc se mi líbí. Lučinu mám rád jen tak na zobání a tak to zkusím. Jistě se to vyplatí i finančně. +bodík 3
Děláš dobrá jídla , jako ta tvá paštika.

Máš ji krásnou:yes:

Tématické fráze:
domaci lucina hruška, lučina z jogurtu hruška, domácí lucina, domácí žervé recept, domácí žervé, domácí lučina pro děti, domácí lučina laďi hrusky, recept na domácí lučinu od hrušky, bezkonkurenční domácí lučina, hruska lucina, domácí lučina recept, nejlepsi domaci lucina, jak udělat lučinu, hruška recept lučina, lučina z kysané smetany, domácí žervé ládi hrušky, domácí lučina od hrušky, domácí šunka láďa hruška, lučina od hrušky, lučina hruška

Suroviny:
jogurt selský, šlehačka, sůl

Přidat fotografie receptu