Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

volhpe1

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 459 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny38,72 g
Tuky53,73 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy216,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Jablko nakrájíme na kousky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a velice opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou necháme smažit zhruba 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2-3 cm. Krok 4: Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme ho a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky, vyjmeme z pánve a necháme stranou. Krok 5: Do pánve vložíme zbytek másla a necháme ho rozpustit. K máslu přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme. Krok 6: Na závěr do pánve vrátíme na kousky natrhané těsto a naposledy vše promícháme.

Zveřejněno 3. 11. 2013

Poznámka autora volhpe1

Nejlépe se dělá na pánvi s teflonem, nebo keramikou, nechytá se k povrchu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omDL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omDL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
štika recept od pohlreicha, štika recepty od pohlreicha, štika podle pohlreicha, trhanec recept, recept na trhanec, trhanec, rakouský trhanec, zapečený lilek podle pohlreicha, krupicový trhanec, jak pripravit trhanec, piškotový trhanec, babiččin trhanec s jablky, dezerty podle pohlreicha, pohlreichovi recepty, trhanec od polreicha, linecký koláč s jablky pohlreich, dezerty pohlreich, houbové karbanátky podle pohlreicha, rizoto podle pohlreicha, vaječný trhanec

Suroviny:
sůl, máslo, cukr vanilkový, cukr krupice, mléko, mouka hladká, vejce, jablko, rozinky, ořechy vlašské, máslo, cukr krupice

Přidat fotografie receptu