Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pleťovka

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle použitého množství surovin

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku. Krok 2: Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a prosmažit. Krok 3: Přisypeme trochu mouky a opět prosmažíme. Krok 4: Zalijeme vývarem, nebo vodou a pak přidáme masox a pepř a vaříme. Krok 5: V době vaření promícháme paštiku se strouhankou, vajíčkem, třeným česnekem, majoránkou a podle potřeby dáme trochu mouky, tak aby hmota se dala utvářet na knedlíčky, nebo nočky, které zavaříme do kvasnicové polévky.

Zveřejněno 4. 11. 2013

Poznámka autora Vaclav Fronek

Je to opravdu chutné a kvasnice nejsou téměř cítit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pleťovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyPP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pleťovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyPP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vašku, kvasnicovou polívku máme doma všichni rádi, tak jsem ji dneska uvařila dle tebe. Vynechala jsem celer, ale přidala nastrouhané ředkvičky a kousky brokolice. Ty knedlíčky z paštiky jsem dneska dělala poprvé v životě a chutnají! ;-):yes:

Vašíku i u nás je drožďovka dost oblíbená v různých obměnách:-*Knedlíčky z paštiky jsme si zavářeli na intru do"polévky"z masoxu:-)Bylo to levné a rychlé:-))
Máš to príma:-p:yes:

Bibinka:Janinko je pravda,že i já dám i jinou zeleninu, kterou jsem nechtěl všechnu vypisovat, protože někteří každou nemusí a myslím, že každý si doplní podle svého gusta aby třeba byla bitelná. já např dávám i kousek květáku, libeček, kedluben, plocholistou petržel i kousek zelí,nebo jeho košťál jde. Nebránil bych se ani tim vločkám.
Zkrátka jak kdo. Berte to jako základ.

MŇAM!!!!!:-p Určitě vyzkouším!!!!;-):yes: +6.bodík

Vanilka:Asi že droždí je dobré na pleť;-)

To vypadá výborně. Z čeho vychází název pleťovka? :-O

:-p:yes:

:yes::yes:Taky drožďovku miluju a tahle vypadá lákavě.:-))

Ukládám:yes:

Vašíku, dělám téměř stejně (JČ se nezapřou) jen dávám více různé zeleniny a někdy ještě ovesné vločky. Máš 2.bod:yes:

:yes::yes::yes:úplně cítím tu vůní droždí miluju tuto polévku:yes::yes:a ta tvoje vypadá úžasně:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
drstkova na kyselo babicovy dobroty, játrová paštika podle pohlreicha, játrová paštika podle pohlreicha, polévka kvasnicová pletovka, polévka pleťovka, babicovy dobroty.4.11.2013 recept, babicovy dobroty 4.11.2013 recept

Suroviny:
paštika játrová, droždí čerstvé, sádlo, olej, mrkev, celer, kořen petržele, cibule, česnek, mouka polohrubá, strouhanka, vejce, majoránka, pepř, česnek, sůl, masox

Přidat fotografie receptu