Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina na stole nesmí chybět vypečená husa s knedlíkem a zelím a také křupavé martinské rohlíčky. Máme pro vás recept na těsto bez droždí, se smetanou a náplní z mletých vlašských ořechů. Jsou vynikající, bude se vám o nich snad i zdát.

Hodnocení receptu je 4,8 (105×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 48 kusů

48kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 802 kJ /
6 167 kcal
Bílkoviny89,78 g
Tuky385,26 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 981 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy572,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v sáčku v lednici. Krok 3: Připravíme náplň: ořechy nameleme a smícháme je s cukrem a bílkem. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu s výškou těsta cca 4 mm. Krok 5: Rádýlkem nebo nožem kruh rozkrojíme na 8 klínků. Na širší stranu každého klínku dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, naskládáme na plech a pomašlujeme žloutkem. Krok 6: Rohlíčky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. Po upečení ještě horké rohlíčky pocukrujeme.

TIP: Zpracování vlašských ořechů

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky rebeka

S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná.

Zdroj: ReceptyOnline.cz

Další recepty najdete na stránkách http://www.pazitka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42gJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42gJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (97)

Upečeno v sobotu a pokaždé každým rokem nám moc chutnali. Dokonce zbyly až do úterý a ještě pořád bylo těsto krásně vláčné. Tentokrát jsem měla jiný mák od známé, tak to bylo ještě lepší plnění. Byl už smíchaný s cukrem a sušeným mlékem, jen se přidala vlažná voda do požadované konzistence. :-)

Rohlíčky jsem nikdy nedělala. Povedly se, chutnaly a to je hlavní. Díky za recept.

Upiekol som, výborné sú, vďaka za recept! Pridávam foto..:yes:

pekla jsem poprvé a opravdu dobré a i s těstem se dobře pracovalo<3:-K

Tak 11.11. to Martin jistí. Určitě je upeču.

Vynikající! Napečeno u několikrát, s ořechy, mákem, tvarohem a luxus všechny … děkuji za recept.

skvělé:-):-):-):-)

Suprový recept, rychle zmizely. :-D Krásně se pracuje s těstem.

Místo šlehačky jsem dala zakysanou smetanu.

Výborný recept, všechny suroviny akorát, mne krásně vyšla i náplň. Moc děkuji! Určitě udělám znovu i s jinou naplní.

Dnes jsem dělala poprvé a super. Udělala jsem z poloviční dávky ( pro jistotu ), ale zbytečně jsem se obávala, že se nepovedou. Perfektní recept. Rebeko, děkuji.:yes: Foto přidávám.

Buchyna: Dobrý den. Šlehačka 250 ml, a kolik kusů je jasné z popisu... "Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí ... " takže 6 x 8 , dohromady 48 ks.

Dobrý den, paní Rebeko,
prosím Vás, ta šlehačka je jaká gramáž. Chystám se rohlíčky upéct a nevím jaká šlehačka. Jsou po 250 g, ale i 200g.
Já jsem zakoupila 200 a mám obavy, aby to stačilo. A ještě jeden dotaz, kolik asi kousků vyjde? Děkuji, hezký den.
Buchyna:-*

Jdu je zkusit, myslíte, že vydrží do příštího pátku na Martinskou slavnost do školky, nebo budu muset upéct novou várku? Tím vydrží myslím, jestli se nezkazí, neztvrdnou a pod. Před rodinou si je můžu schovat :D :D :D

Nejlepší rohlíčky, jaké jsme kdy jedli! Dokonce i babička pekařka je chválila a chce recept. Jednoduché a výborné. Dělala jsem je tedy z hladké mouky a měla jsem jich celkem 56ks, ale náplň nestačila, dělala jsem navíc tvarohovou náplň. Těsto jsem si nechala odležet přes noc. Ale jsou prostě bezkonkurenční! :yes:<3

Dnes jsem konečně pekla,pomáhala mi vnučka 31/2 letá,dávala nádivku a potírala rozšlehaným vajíčkem, dělala jsem z celé dávky jen ořechovou náplń jsem použila svoji,dávám 25dk mletých ořechů,200 ml vařícího mléka,6dk cukru,6 dk medu a trochu rumu,je jí opravdu hodně, děti chtěli na jeden plech jablečný povidla a tak mi ořech.náplně ještě dost zůstalo, velice chválím recept na těsto,je opravdu famozní,už nikdy nebudu dělat jiné.:-):-K:yes::-K:-):-):yes:

výborné, pro jistotu jsem dělala z poloviční dávky a pak mi to bylo líto :-D
náplň jsem dávala teda podle svého, ořechovou a makovou, udělala jsem ji hodně hustou, aby se dal vložit váleček a pak jen zamotat, těsto bylo poměrně jemné, snadno se trhalo, spíš jak na sušenky (možná to bylo tím, že jsem použila máslo a ne heru), ale při troše opatrnosti se s ním pracovalo pěkně a ta chuť :-8

Děkujeme, opravdu vynikající. Bohužel jsme měli málo ořechů, tak jsme upekli jen z poloviční dávky. Mizí závratnou rychlostí :-D

Ahoj, konečně jsem se dala do těch Tvých rohlíčků, jen se chci optat, v receptu na náplň máš 150g ořechů, já dala 200g, ale dalo mě to tak do půlky těsta:-O:-O:-O:-O jestli jsem dávala moc náplně:-O:-O:-O, no do zbytku jsem dala jabkové povidla a je to taky moc dobré:yes::yes::-p:-p

Severinka:
Chybělo náplně?
No, ani se nedivím:-)
Na 1kg podobného těsta (což je cca zde uvedená dávka) chystávám cca 2x více náplně než je zde uvedeno:-) ale samozřejmě záleží na tloušťce těsta a množství náplně, že;-)
...a jak tak čučím, tak můj poznatek koresponduje s vaší zkušeností, že:-):-D:yes:

Také vyzkouším <3 díky :-K

Já dělam ze zakysane smetany jinak všecko stejně jsou křupavější a nejraději máme náplň s povidel.:-)

|U nás včera makové - viz foto:-)) - 42 dkg hl.mouky, 1 šlehačka, kostka másla, 36 rohlíčků:-D:yes:

V pátek jdu na ně;-) Je to teda bomba toho omastku, ale co, musí být skvělé:yes::-p

Marta Svobodová 10. 11. 2014 07:50
Já dnes zkusím v bezlepkové variantě - s bezlepkovou moukou, tak jsem zvědavá, děkuji za uveřejnění receptu! U nás mají děti přinést na sv. Martina do školy, tak snad vyjdou :-);-)

:-p:yes:

:yes::yes::-)):-p:-p:-O

Ty jsou parádní:-p čéče, celková kompozic je jak vánoční zátiší:-)
No vypadaj náramně pani:yes:

verahorvath 19. 11. 2013 14:07
td je tolik suprových receptů,že kdyby je člověk mělvšechny dělat,neprojde dveřma. Ale vypadají a musejí chutnat úžasně...www.toprecepty.cz říká::-p

Pokud se někomu zdá moc tučné, doporučuji místo šlehačky zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Výsledek výtečný. Jen mám hladkou mouku - pro jistotu:40 dkg hladké mouky, 1 hera, 25 dkg zakysané smetany /může být i bílý jogurt nebo napůl/
na obalení: moučkový cukr a 1 vanilkový cukr
nádivka: 25 dkg mletých ořechů, 10 dkg krupicového cukru, hrst rozinek(nemusí být), l dcl vařícího mléka Můžeme dát makovou nádivku, kterou připravujeme stejně.
Ze surovin připravíme hladké těsto, dobře vypracujeme, rozdělíme na 6 bochánků, přikryjeme fólií a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Zůstanou-li déle nevadí, ale v žádném případě ne méně!! Z každého bochánku vyválíme kruh, který rozdělíme rádýlkem na 8 dílků. Na širší stranu dílku dáme nádivku, rolujeme do rohlíčků a dáme na vymazaný plech. Potřeme vejcem, pečeme 30 minut při 200 °C a teplé obalujeme v cukrech.

Dnes jsem Nadi konečně "vinula". Ne sice rohlíčky, ale na řadu přišla formička na šátečky. Těstíčko jedna báseň,dělala jsem z másla a přidala necelou lžíci dobrého sádla, plnila jsem mákem a do zbytku hrušková povidla.Ničím jsem je nepotírala, po upečení jsem je mázla máslem s rumem a pocukrovala. Nemají chybu:yes::-p, měli jsme tu dnes dva montéry, dostali ku kávě a ten jeden mi pravil: "Paní, pečete moc dobře, můžete se vdávat." Tak jsem se od srdce ještě zasmála, jak bych pán vtipný. ;-):-):-))

bylinka: nafoukne:-O:-? není nafouklé, je tam ta náplň;-)

a z ceho se testo nafoukne kdyz tam neni ani drozdi,ani prasek do peciva?8

Jikotka: to jsem ráda, že chutnají;-):-) a děkuji za hezké foto:-K:yes:

Rohlíčky jsou výborné,dělala jsem z poloviční dávky,protože jsme jen dva,ale pochutali jsme si :yes::yes::yes:,přidávám fotku trošku nepovedenou :-S

Jak jsem mohla přehlédnout??;-):-)):yes:

Jsou fakt výýýýborné, náplně je málo, je třeba tak zdvojnásobit dávku!! Ale mňam:-K:-K:-K

Bratislavské jsou taky ořechové, ale z kynutého těsta. Je to úplně rozdílná chuť;-)

Já je znám pod názvem Bratislavské rohlíčky. Je to jedno, jak se jmenují, každopádně jsou moc dobré. Dělávala jsem je i ze 100 % tuku,plněné ostřejší marmeládou a taky výborné.

rebeka: Já tam vyfotila hlavně ty modré zvonky,které mi vykvetly teď v zahradě. Jindy se to ještě nestalo ,aby skoro v polovině listopadu vykvetly zvonky podruhé.:-D

Tak rohlíčky jsou už sice snězené, ale foto se mě podařilo udělat naštěstí hned po dopečení. Musím konstatovat, že se mě s těstem velmi dobře pracovalo. Přitom suroviny - pár korun, pohled na to jak mizí z talíře - k nezaplacení:-D

Veronika.Hrozna: rohlíčkománie:-D:-D
díky, mám radost z krásných fotek a hlavně z toho, že chutnají:-K:-)

Veronika.Hrozna: Upečeno. Výborné! Na radu ostatních jsem přidala ořechy na plnění 200 gr.
Ovšem po udělání těsta mě chytla panika z jeho množství.:-O

Měla jsem doma jenom všehovšudy 288 gr. ořechu!;-( Víc ani ťuk! Tak jsem ještě těch 88 gr. ořechu přidala a cukr a rum taky "přiměřeně" a začala jsem plnit. No tak-tak mě to stačilo !!!!:-O A to sem to nijak s plněním nepřeháněla a pekla 32 kousku ! :-D

senky:Jo pomuže.Dám 200 ml a když to nebude dost přidám kapku. Mám balení 250 ml. Teď jsem vyloupala ořechy,teď se do nich pustím. :yes:

Veronika.Hrozna: Veru, kelímek 200g jsem dávala já, jestli Ti to pomůže;-)

Veronika.Hrozna: Veru, nevím přesně, nejsem doma, ale byla to šlehačka Kunín, modrý kelímek cca 200 ml;-)

Tématické fráze:
martinske rohlicky, recept na martinské rohlíčky ořechové, martinské rohlíky, martinské rohlíčky ze zakysané smetany, recept na martinské rohlíčky, martinske rohlicky recept, rohlíčky, svatomartinske rohlicky, recept martinské rohlíčky, nejlepši martinske rohličky, martinske rohliky recept, bratislavské rohlíčky ze zakysané smetany, plněné rohlíčky ze šlehačky, recept na martinské rohlíky, rohličky ze zakysane smetany, martinske orechove rohlicky, martinovské rohlíčky, martinské rohlíčky video, martinsky rohlicky, martinské rohlíčky ze šlehačky

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, smetana ke šlehání, sůl, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, žloutek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu