Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda( motá se za studena)

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcela holikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 970 kJ /
949 kcal
Bílkoviny49,15 g
Tuky38,80 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 498 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy100,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s cukrem vyšlehat. Přidat mouku a sníh. Pečeme na 220°C. Necháme vychladnout. Studenou naplníme krémem a stočíme. Krok 2: Krém ze salka: salko dáme vařit na 2 hodiny do papiňáku. Studené otevřeme a vyšleháme s máslem.

Zveřejněno 3. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda( motá se za studena)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kREX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda( motá se za studena)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kREX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-):yes:

:-p:yes::yes:

tejaja:Já jsem k tomu řekla, co jsem chtěla, a to, že v ČR se dá koupit zkaramelizované mléko. Další polemiky jsou zbytečné.

Coleta: Možno som to zle pochopila, ale keď niekto napíše "A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí" tak to fakt chápem ako kritiku receptu. A nie je chyba receptu, že ja neviem narábať s papiňákom ;-)

tejaja: Tejajo, u nás se dá koupit již hotové salko, tj. zkaramelizované, není to kritika receptu. Nechápu tedy tvoji "kritiku" ;-)

MartaU::-D:-D:-D Salko autorka kupuje hotové, ale aby z toho bol krém na plnenie, musíte ho uvariť :-D Že to kamarátke buchlo, je jej chyba, oheň pod papiňákom sa po začiatku syčania ventilu stišuje, je to pod tlakom. A rozhodne sa papiňák neotvára násilím, ale nechá sa ochladnúť, aby para vnútri skondenzovala. Stačí sa naučiť narábať s ním a nekritizovať zbytočne recept.;-)

Proč nekoupíte salko raději hotové?? Stojí,teda u nás 37.90 kč.Než vařit v papináku.Nikdy bych to nedělala.Byla jsem svědkem,jak to kámošce bouchlo,měsíc po malování.A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí

Je vynikající,krásně se pracuje s těstem,krásně se motá,už několikrát jsem ji zkoušela a vždy se povedla.Fotka je nic moc.:-p

povedla se díky :yes:

Salko vařím ponořené ve vodě na sporáku 1 hodinu a stačí.Z papiňáku bych v tomto případě měla strach.

Máte pravdu stačí vařit hodinku,ale je světlejší.Ale pokud si koupíte TATRA SALKO je kvalitnější a tmavší při kratším vaření.:yes:

To by se i mě mohlo povést ;-):-p:yes:

No právě to jsem si myslela, ale Marcela to vaří v papiňáku 2 hoďky :-?

Gabi, salko v papiňáku stačí hodinu. Mám to vyzkoušené. Jde vlastně jen o to, jak tmavý ten karamel bude. Kratší doba-světlejší.:-)

Myslím, že Salko v papiňáku stačí vařit kratší dobu. 2 hodiny se vaří normálně na sporáku, ne?

Tématické fráze:
piškotová roláda točená za studena, studena kuchyně (rolády), jak smotat roládu, moučníky za studena, roláda motaná za studena, salko v papiňáku, piskotova rolada za studena, masové rolády za studena, masové rolády po studenu, recepty za studena, rolada salko, studena masova rolada, vaření salka v papináku, piškotova roláda motaná za studena, roláda ze salka, buchta za studena, točená roláda, salko papiňák, masové roládky studená kuchyně, tatra karamel

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krupice

Přidat fotografie receptu