Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová Charlotta

Nepečené dezerty se těší velké oblibě, díky své snadné přípravě. Pokud hledáte dort, který potěší vaše blízké, vsaďte na kávovou Charlottu, které se skládá s piškotů máčených v kávě, krému ze Salka a šlehačky.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby odležení

40 min (40 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 238 kJ /
2 447 kcal
Bílkoviny90,20 g
Tuky132,00 g
Vláknina1,44 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 488 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy223,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme alobalem nebo potravinářskou folií. . Krok 2: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, 100 ml šlehačky zahřejeme a rozmícháme v ní želatinu dokud se nerozpustí. Krok 3: V míse prošleháme Salko se lžící instantní kávy a tvarohem. Přilijeme zbylou smetanu a společně vyšleháme. Krok 4: Do tvarohové směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu. Krok 5: Dno a stěny dortové formy vyložíme piškoty namočenými v silné kávě. Krok 6: Lžící opatrně naplníme formu tvarohovou směsí a na ni poklademe další piškoty máčené v kávě. Krok 7: Dezert necháme nejlépe přes noc uležet v chladničce. Před podáváním nazdobíme ušlehanou smetanou.

TIP: Nepečené dorty s ovocnou náplní

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Zdroj: Ona dnes č. 39, září 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová Charlotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgzv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová Charlotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgzv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Olga:Postup, jak se pracuje s želatinou je popsaný v receptu a také bývá napsaný na zadní straně obalu želatiny:-K.

Prosím kto poradí ako sa pracuje-postup s plátkovou želatinou.Srdečne dakujem.

opravdový požitek:yes::-D kávu mám, tak prosím jeden kousek:-p;-)

:-O nádhera, dráždící chuťové pohárky :yes::yes:

Jéminánku, to je ale nádhera a ještě vonící po kávičce:yes:

Tématické fráze:
dezert charlotta, dezert charlotte, charlotte dezert, charlota, charlotta desert, moučník charlota, charlotta dezert, desert charlotte, dezert charlota, zakusek charlota, charlota dezerty, dezert charlotta recept, desert charlotta, kavova charllota, moučníky charlotta, charlota dezert, macene piskoty v kave a slehacka, tvarohová charlotta, charlotta moučník, moucnik charllota

Suroviny:
želatina, šlehačka, šlehačka, salko, káva instantní, tvaroh, káva, piškoty dětské, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu