Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní polévka

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 499 kJ /
358 kcal
Bílkoviny29,02 g
Tuky7,09 g
Vláknina11,71 g
Cholesterol 47 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy23,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák, nové koření a bobkový list, majoránku. Krok 2: Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 40 minut. Krok 3: Poté přidáme zbytek zeleniny, lžíci rajčatového protlaku a vaříme až do změknutí všech surovin. Krok 4: Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, polévkovým kořením. Krok 5: Vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list odstraníme. Ozdobíme petrželkou.

Zveřejněno 8. 11. 2013

Poznámka autora Institut…

Můžeme podávat s čerstvým celozrnným pečivem jako hlavní chod nebo bez pečiva jako večeři pro zahřátí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zglg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zglg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Technická:
Je dobrým zvykem psát suroviny v pořadí, jak jdou do kotle...:-*

Recept je psán NA JEDNU PORCI, já to vidím tak na dvě a podle množství vína skoro na čtyři...:-D
Česnek vařený vcelku se (stejně jako cibule) neloupá...
A že vaří některou zeleninu už s masem? No třeba už nemá žuby, že:-D
A maso? Libové? Dal bych obvyklé "maso na polífffku":-))

:-) Já bych vynechala rajčatový protlak a víno a bazalku , to mi tam nějak nesedí. Jinak určitě dobrá polévka :-))

Nemám problém, je psáno, že část zeleniny se přidá k masu a pak po určité době se přidá další část, takže v pohodě, jen tu majoránku bych dala až do hotové polévky;-), ale je pravda, že toho koření je až dost, asi to bude kořenově "přepísklé";-)

Jako Magdalenka, také bych nepostupovala přesně receptu;-). Suroviny se mi líbí, ale my neradi rozvařenou zeleninu. Tu bych před dohotovením masa orestla na trošce tuku a přidala k masu a koření a dovařila jen na skus zeleniny. Jinak vyvařený česnek nebo i např. cibuli miluje mužská část rodiny, takže nevyhazuju, ale klidně jim ho přenechám :-D(já to nemusím ;-)) Jinak to s tím vínkem i protlakem může být dobrá změna :-p;-):yes:

Vaclav Fronek:Tak neříkejte nic:-))

NEVÍM co k tomu říci.

Hovädzie mäso sa varí dosť dlho, kým je mäkké. Nepostupovala by som podľa receptu - je zbytočné dlho variť zeleninu, relatívne rýchlo sa rozvarí a o strate vitamínov dlhým varením nehovoriac.

Jsme polévkoví a tato vypadá také dobře a chutně. Dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
podzimní polévky, podzimní polevka, dobré podzimní polévky, polevka podzimni, podzimní plévka, podzimní polévky recepty, polevka na rychlo, podzimní polévky na zahřátí, podzimní polévka recept, dobrá podzimní polevka, tipy na podzimní polévky, polévky podzimní, podzimnu polévka, podzimní mrkvovo-cockova, pdzimni polévky, recepty podzimni polévky, recepty na podzimni polévky, podzimni polevka na zahrati, podzimní polevka zeleninová rajska masové kuličky, podzimni suroviny recepty

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, brokolice, celer, pastiňák, květák, česnek, protlak rajčatový, víno červené, olej, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř bílý, bazalka čerstvá, majoránka, koření polévkové

Přidat fotografie receptu