Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Copánky z bůčku

Pletete rádi copánky? Vyměňte vlasy za bůček a připravte z něj efektní cop. Podávat ho můžete třeba se zelím a bramborem. Nebo ho nechte vychladnout, nakrájejte na plátky a podávejte jako pohoštění s hořčicí a křenem.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniela B

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na plátky, ty nařízneme na tři proužky, ale nedořízneme je. Krok 2: Upleteme copánky, osolíme, okořeníme a dáme na plech. Podlijeme trochou vody. Krok 3: Pečeme nejprve po dobu 1-1,5 hodiny na 150 °C přikryté, pak maso odkryjeme a pečeme dále 0,5-1 hodinu na 180 °C, dokud copánky nezezlátnou. Během pečení 1-2x otočíme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen trochu, aby se bok pekl ve vlastním tuku. Krok 4: Copánky taky můžeme naložit do marinády a připravit na grilu.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 8. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Copánky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gwr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Copánky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Jednoduché a výborné!

Dělala,jsem mělo velký úspěch,děkuji za inspiraci:-)

Rád bych se zeptal, na kolik stupňů se mají péci ty copánky :-O:-)

Dekuji za inspiraci:yes: , uz jsem copanky delala, byly vyborne. Taky to vypada pekne na taliri.

Zkoušel to někdo na grilu? Zajímalo by mě na jak dlouho by se to mělo dělat na grilu.

Výborné. Jednoduché, zajímavé a hlavně moooc dobré. Děkuji za inspiraci. :-K:yes:

venatrojak:trošku poddleju, ale jen málo asi 1 dcl vody, nejdřív peču přikryté, po odkrytí otočím maso a pak ještě jednou otočím na barvu, mezi otočením je třeba zkontrolovat a maličko podlít, dle potřeby, plech má velkou plochu a tekutina se rychleji odpaří, záleží taky jak je plech zaplněn a na výkonu trouby, ale raději péct déle ve vlastním tuku na menší výkon, aby bylo maso šťavnaté a na povrchu křupavé

venatrojak 2. 12. 2015 20:27
podlévá se to nebo jen na suchý plech??:-?

Carmen Bydžovská 10. 4. 2015 20:28
Nic lepšího, než je takto upečený bůček jsem nejedla

Petr Pánek 22. 1. 2015 09:08
Jsem 80letý mladík,s kladným názorem na život a mlsným jazýčkem,toto papáníčko se rovná sexu.Díky.

Úžasný nápad. Vypadá skvěle. Musím hned vyzkoušet.:-D

Ahojte, vyzkouším, vypadá to tuze dobře, to půjde rovnou do ledvin, jak říkal Kája Mařík:yes:

Koho tohle napadlo by měl dostat aspon 3 medaile, vyzkoušela jsem ty copánky a můžu říct, že jsem ještě nikdy nejedla jemnější, křupavější a lahodnější upečené maso. Absolutně fenomenální...
DOPORUČUJI
:yes::-p

peču 1 - 1,5 hodiny na 150 °C přikryté, pak 0,5 - 1 hodnu na 180 °C až má "barvu", záleží na množství a velikosti copánků, 1 - 2 krát otočím

Můžu se prosím zeptat na kolik stupňů a jak dlouho se copánky mají péct? Děkujii :-))

Tématické fráze:
bůčkové copánky, pečené copánky z bůčku, pečené copánky z bůčku, recepty z bůčku, recepty bůček, recepty z vepřového bůčku, copánek z bůčku, buček recept, vepřové copánky, buckovy copanek, recepty na vepřový bůček, recept z bucku, buček nej recepty, grilovaný vepřový bůček copánky, bucek recepty, recepty s bučku, jak upéct bůček, jak udělat bůček, recept bůček, cop z bucku

Suroviny:
bok vepřový, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu