Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Copánky z bůčku

Pletete rádi copánky? Vyměňte vlasy za bůček a připravte z něj efektní cop. Podávat ho můžete třeba se zelím a bramborem. Nebo ho nechte vychladnout, nakrájejte na plátky a podávejte jako pohoštění s hořčicí a křenem.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniela B

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na plátky, ty nařízneme na tři proužky, ale nedořízneme je. Krok 2: Upleteme copánky, osolíme, okořeníme a dáme na plech. Podlijeme trochou vody. Krok 3: Pečeme nejprve po dobu 1-1,5 hodiny na 150 °C přikryté, pak maso odkryjeme a pečeme dále 0,5-1 hodinu na 180 °C, dokud copánky nezezlátnou. Během pečení 1-2x otočíme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen trochu, aby se bok pekl ve vlastním tuku. Krok 4: Copánky taky můžeme naložit do marinády a připravit na grilu.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 8. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Copánky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gwr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Copánky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Jednoduché a výborné!

Dělala,jsem mělo velký úspěch,děkuji za inspiraci:-)

Rád bych se zeptal, na kolik stupňů se mají péci ty copánky :-O:-)

Dekuji za inspiraci:yes: , uz jsem copanky delala, byly vyborne. Taky to vypada pekne na taliri.

Zkoušel to někdo na grilu? Zajímalo by mě na jak dlouho by se to mělo dělat na grilu.

Výborné. Jednoduché, zajímavé a hlavně moooc dobré. Děkuji za inspiraci. :-K:yes:

venatrojak:trošku poddleju, ale jen málo asi 1 dcl vody, nejdřív peču přikryté, po odkrytí otočím maso a pak ještě jednou otočím na barvu, mezi otočením je třeba zkontrolovat a maličko podlít, dle potřeby, plech má velkou plochu a tekutina se rychleji odpaří, záleží taky jak je plech zaplněn a na výkonu trouby, ale raději péct déle ve vlastním tuku na menší výkon, aby bylo maso šťavnaté a na povrchu křupavé

venatrojak 2. 12. 2015 20:27
podlévá se to nebo jen na suchý plech??:-?

Carmen Bydžovská 10. 4. 2015 20:28
Nic lepšího, než je takto upečený bůček jsem nejedla

Petr Pánek 22. 1. 2015 09:08
Jsem 80letý mladík,s kladným názorem na život a mlsným jazýčkem,toto papáníčko se rovná sexu.Díky.

Úžasný nápad. Vypadá skvěle. Musím hned vyzkoušet.:-D

Ahojte, vyzkouším, vypadá to tuze dobře, to půjde rovnou do ledvin, jak říkal Kája Mařík:yes:

Koho tohle napadlo by měl dostat aspon 3 medaile, vyzkoušela jsem ty copánky a můžu říct, že jsem ještě nikdy nejedla jemnější, křupavější a lahodnější upečené maso. Absolutně fenomenální...
DOPORUČUJI
:yes::-p

peču 1 - 1,5 hodiny na 150 °C přikryté, pak 0,5 - 1 hodnu na 180 °C až má "barvu", záleží na množství a velikosti copánků, 1 - 2 krát otočím

Můžu se prosím zeptat na kolik stupňů a jak dlouho se copánky mají péct? Děkujii :-))

pavlachvostkova 2. 11. 2014 12:12
Prosím co je vegetariánský bůček?Franta02:

moc se mi to líbí,zítra to upeču

Hmmm to voní !!! Paráda.:-)

:yes:vypadá to perfekt;-)

Karel z Plzně 7. 2. 2014 08:26
No to je nádhera, ne nadarmo se říká, že i očima se jí ! Díky moc za recept a hned ho vyzkouším !:-p:-K:-K:-K:-))

Eliško, dělám bez kůže

Mám dotaz - nechává se tam i kůže? Jinak vypadají nádherně a voní i přes monitor. Díky.

Je to krása, předpokládám že to taky děláte z vegetariánského dietního vepřového libového bůčku light :-)

No to je paráda! jen co přijdu na "libový" bůček, tak to vyzkouším-mňam!:-p :yes::yes:

právě jsem dopekl;-)je to prostě paráda i pro oči,mám rád masnou hubu i lokty:-D:yes::yes::yes:

Karel z Rakovníka 1. 12. 2013 18:34
Je zajímavé, že my, masožrouti si vždy umíme to masíčko nějak
vylepšit.
A právě takové, jak sama paní Danielo říkáte Hogo-Fogo recepty,
tak ty jsou nejlepší.
Díky za tip. Karel z Rakovníka :-K:yes: :-p:-p

supr nápad, zítra máme k obědu!;-)

Daniela B:Tak tohle mi nějak uteklo Danielko, je to bezvadný a už to vidím na pekáči;-):-p Dávám 37.bod:yes:

Výborne to vyzerá, určite vyskúšam :yes:

:-):yes:

marijanka 15. 11. 2013 07:24
varilamyskakasicku: paráda:-))

Nádhera super nápad :-):-):-):-)

Ty brďo!!:yes:

Petra z metra 11. 11. 2013 22:34
Super napad!!! Mnam, mnam :-K:yes:

Zajímavý nápad :yes::yes::-p

dělám je také, jsou krásné pro oko:yes::-D pochopitelně, že z bůčku jsou nejšťavnatější:-D a v masnách je mají již i upletené;-)

Musím uznat vypadá to nádherně,udělám. :-)):-))

Moc pěkné culíčky:-));-):-p skvělá změna, líbí se mi všechny přidané recepty, ale přece jen tyto úzké pletenky z bůčku jsou nej, nej,:-K:-K:-K prostě bomba, která stojí za vyzkoušení:yes::yes:;-)

úžasné, vypadá to mnohem lépe než z kuřecího. z panenky jsou taky hezké, ale vaše jsou nejhezčí.:yes::yes:

:-Ono toto...super design :-Dmusím vyzkoušet a jistě zaboduju:yes::yes:

yanull:Jani do vyhledavače jsem dala copánky a našlo to samo a když se podíváš do podobných, tak uvidíš, že těch receptů tu je opravdu víc od různých autorů a z různého masa. Ale ta technika je zajímavá, dycky na ni zapomenu, chci prubnout;-);-);-)
Mně se líběj ty od cathleen
http://www.toprecepty.cz/recept/5304-kureci-copank...
A už je nám někdo hodný ty copánky přidal do podobných. V tomhle případě to beru jako ukázku techniky z jakéhokoli masa, co jde:yes::yes::yes::yes:,

spagetka:Ladi, ano, přesně ty jsem měla na mysli. Ty ale najdeš všechno ;-):yes:

Jé to je krása, hned bych si dala:-p:-p:-p:yes: Dávám do oblíbených a někdy vyzkouším, posílám bodíka

yanull: Jani nemyslíš tenhle? http://www.toprecepty.cz/recept/9375-trojbarevny-c...

Jinak ten způsob na copánky tu má víc autorů

Tyto copánky jsem už někde viděla, tuším, že právě tady, jen s tím rozdílem, že byly z více druhů masa. Je to bezva nápad, bůček budu zítra dělat na zázvoru, tak ty copánky z něj "uvinu" :-p;-):-K:yes: +20:yes:

Tak to je prvně co dávám bodíka aniž bych recept nejdřív vyzkoušela, protože tenhle nápad je bakt bombovej:-O:yes:

:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Bezva nápad, moc se mi ton líbí :yes::yes::-K;-)

teda to je nádhera:yes: a přitom tak geniálně jednoduché;-)

:-Opeckaaaa,to stopro vyvedu taky:-K:yes:

Líbí se moc, ale dělat nebudu, bůček je pro mně tabu, jó tak před 20 lety, to by bylo!!!!!:yes::yes::yes::-)):-)):-!:-D:-!:-D:-D

na celý plech 2,5 kg bůčku

Efektní zůsob úpravy,

Skvělý nápad jak si zpestřit pečený bůček:yes:

;-) Tak se dnes podívám u řezníka po libovém bůčku :-D :yes:

Paráda a bůček vypadá pěkně libový, no to musí hosté koukat, opravdu vyjimečný nápad. Ještě jen tak pro zajímavost, jaké množství je potřeba na celý plech, tak jak to máš nafocené. Kolik kilo? Děkuji, určitě přidávám bodík.:-p:yes:

Máš skvelé nápady!:yes:

:yes::yes::yes::yes:

děkuji za spoustu chvály, tento recept mě napadl už dávno, je to obyčejný bůček, ale tváří se hogo fogo a vždy s ním sklízím úspěch

To je super nápad ,já říkám pořád že jíme i očima.:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bůčkové copánky, pečené copánky z bůčku, pečené copánky z bůčku, recepty z bůčku, recepty bůček, recepty z vepřového bůčku, copánek z bůčku, buček recept, vepřové copánky, buckovy copanek, recepty na vepřový bůček, recept z bucku, buček nej recepty, grilovaný vepřový bůček copánky, bucek recepty, recepty s bučku, jak upéct bůček, jak udělat bůček, recept bůček, cop z bucku

Suroviny:
bok vepřový, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu