Čokořezy pro začátečníky
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane se krásně vláčným a chutě se dokonale propojí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 279 kJ / 3 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,14 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 346,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem a jemně potřeme olejem. Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Krok 3: Mouku promícháme s kakaem a kypřicím práškem. Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs. Těsto vylijeme na plech a urovnáme.
Krok 4: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 8–10 minut (podle trouby).
Krok 5: Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 6: Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.
Krok 7: Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
Krok 8: Každý díl potřeme vrstvou krému, položíme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi nebo kokosem.
Krok 9: Před krájením řezy vychladíme.
Zveřejněno 9. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Moje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 54 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
čokořezy,
čokoládové řezy pro začátečníky,
recepty pro začatečníky,
coko rezy,
top recepty čokořezy,
moucniky pro zacatecniky,
jednoduché recepty pro začátečníky,
top recepty pro zacatniky,
recept pro začátečníky,
rezy jak je nakrajet,
kremove rezy pro zacatecniky,
čokořezy na plech,
řezy s mletými mandlemi,
recepty pri začatečníky,
top recepty,
jednoduché dia recepty kuchařky na týden,
třívrstvé řezy recept,
cokoladovy rez pro začátečníky,
čoko venecky,
supr moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo,
čokoláda hořká,
pudink čokoládový,
cukr vanilkový,
mléko plnotučné,
cukr moučkový,
olej,
mandle mleté,
kokos
Komentáře (54)