Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové česnekově nakládané koleno

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

VerkaZabka VerkaZabka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 896 kJ /
453 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky22,84 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,84 g
Sůl29,50 g
Sacharidy48,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou ( prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do druhého dne naležet. Krok 2: Nakrájíme na větší kousky cibuli (plátky / kostky), dáme do pekáče, posypeme kmínem, na to položíme naložené koleno kůží dolů, též posypeme kmínem, podlejeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180- 200°C (záleží na troubě a velikosti kolena) cca 1hodinu. Krok 3: Po hodině koleno otočíme kůží nahoru, kdo má rád může si ještě drobátko posypat kmínem, a pečeme další hodinku. Kdo rád kůžičku křupavou, může cca 15minut před dopečením oddělat poklop a dopéct koleno dokřupava. Příloha může být brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb nebo cokoliv kdo jak má rád.

Zveřejněno 10. 11. 2013

Poznámka autorky VerkaZabka

Je to obyčejný způsob, ale velmi chutný....

PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové česnekově nakládané koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBGy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové česnekově nakládané koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

VerkaZabka:Podávám hlášení : Koleno se peklo 3 hodinky.Aby bylo měkké !
Grilovala jsem pomalu na každé straně asi cca 15 minutek. Měla jsem velké koleno takže té soli bylo trošku málo,ale to nevadilo.
Cibule byly tři veliké a bylo to moc. Koleno bylo od ní sladké !!!
Kdo má rád sladší doporučuji,kdo ne, určitě stačí jedna malá cibule - jenom pro chuť! Možná jsem měla zase tu proklatě sladkou cibuli z Němec já nevím,ale už se mi jednou podařil uvařit i sladký guláš! Ihned po upečení jsem chutnala - dobré.Pak jsem to nechala 3 hodinky uležet - skvělé !Mňam! Ta cibule ,ta sladkost se částečně stratila. Určitě jsem nepekla naposled,ale tolik cibule už nedám.Přidám radši česnek! :-p Nešetřite kmínem! Minimum jedna zarovnaná PL lžíce :-)):-p Bodík přidán.

Veronika.Hrozna:
Pak písni, jak to dopadlo a klidně přidej i foto. ;-):yes:

senky:
U nás jsou velmi populární tyto zdravé recepty!!! :-p:-D Ikdyž je musím sem tam prokládat i těma pro děti moc nepopulárníma! :-D;-):yes:

Koleno koupeno ! :-p

Takový správný zdravý recept:yes::yes::-)):-)) mňam ;-)

hosta: Není třeba koleno předvařovat;-), když je nařezáno téměř ke kosti, upeče se v pohodě, páč je v troubě cca 2hod.:-p Záleží na tom jak je velké a jak nám peče trouba.:yes:

Recept, který nikdy nezklame a moc pěkně naservírovaný:yes:

No, asi bych tak dělala koleno vykostěné, to by bylo moc dobré, celé raději trochu předvářím:yes: - i když jak je hodně rozříznuté, tak se asi propeče dobře:-))

No konečně recept bez cizrny, ředkviček a ghe! :-D Ukádám a brzy zrealizuji !:-p

:-p Móóóc dobře kolínko vypadá a móóóc pěkně naservírované.:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno, nakládané koleno, naložené vepřové koleno, jak správně upéct koleno, naložené koleno, jak spra ne upect vepřové koleno, jak správně upéct vepřové koleno, nakládané pečené vepřové koleno, jak správně upéct vepřovou krkovici, jak upéct koleno, nakládané v.koleno, jak dobře upéct koleno, nakládaná kolena, vepř koleno, naložené vepř.koleno, jak dobře upéct vepřové koleno, jaj upect vepřove koleno, nakládané pečené koleno, nalkládné vepřové koleno, pečené vepřové koleno nakladane

Suroviny:
koleno vepřové, česnek, cibule, olej, kmín celý, sůl, vegeta

Přidat fotografie receptu