Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s cibulovou omáčkou na víně

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 202 kJ /
1 482 kcal
Bílkoviny9,67 g
Tuky126,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy32,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Krok 2: Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...

Zveřejněno 13. 11. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGVR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Madmaus: Tak asi chutnalo ;-) Díky za foto :-K

:-8

1974andrea: Tak to příště musím taky zkusit ;-)

mekkejla:Ano, já používám anglickou, pěkně zauzenou;-)

1974andrea: Jé, teď koukám, že poslední dobou vaříme podle Tebe :-D Jinak s tím zatáhnutím - já teda nevím, co jsem s tím provedla :-S:-D A co se slaniny týče - jakou dáváš? Já jsem totiž dala klasickou uzenou slaninu, takže jsem jí dala asi jen 50 g, aby to nebylo moc mastné. Ty ale asi dáváš něco jako anglickou, viď?

mekkejla:Moc děkuji za milou zprávu, jsem velmi ráda, že vám chutnalo. Tím rychlým opečením by se ale maso mělo naopak zatáhnout a udržet si šťávu a slaniny je tam také dost, takže suché by to být nemělo.;-) Díky i za fotečku:-K:yes:

Jelikož máme teď celkem dobrý "přísun" králičího masa, tak můžu konečně experimentovat a vyzkoušet i jiné recepty než králíka jen hodit do trouby a upéct na kmínu ;-) No a tento se tedy opravdu povedl! Omajda byla luxusní, červená cibule a víno jsou skvělá kombinace! Příště asi akorát králíka předem neosmahnu - dělala jsem to poprvé a zdál se mi pak malinko sušší než obvykle. Ale "spravila" to omajda, takže paráda ;-) Přidávám bodíka a fotku a všem vřele doporučuju! :yes:

Pěkný recept, králík je velká dobrota. Jenom si dovolím maličko odporovat - v Praze byl minimálně posledních 35 let králík vždycky ceněné masíčko a vždycky byl nedostatkový:-))) Recept mám po tetě skoro stejný, jen bez vína a s vínem musí být ještě lepší:-)):yes:

verahorvath 17. 11. 2013 17:58
Králíčka miluju,dělala jsem je,ještě když jsem je chovala.Vypadá nádherně.www.toprecepty.cz říká::-p

:-):yes:

Jíťa:Dříve byli králíci jedno z méněcenných mas, vždyť i ve filmu už ho nechtěli jíst:-D, ale dnes je tomu naopak a je jich nedostatek. Je to velmi dietní maso a pokud je z domácího chovu, je určitě nejlepší a je na něm dokonce i maso:-D. Děkuji za komentík a těším se na zprávu o realizaci:-K

Hmmm,recept je parádní,králíčka kupuji na vesnici výjde to laciněji než v Praze a ji 100% BIO.Určitě si dáme - mňam.:-):-K:yes::yes:

Krása na talíři:-p:-K:yes:
Dělávám cibulové zelí,takže si dovedu docela dobře představit ty nádherně propojené chutě,mňam:yes:

Děkuju moc všem za shlédnutí, okomentování a hodnocení receptu. Pokud někdo vyzkouší a pochutná si, budu moc ráda. Díky:-K

Cibuláček jedna báseň.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
králík na cibuli, králík s cibulovou omáčkou, králik s omáčkou, jak upec kralika, cibulový králík, recept na králíka, králík cibuláček, recept králík lidl, králík s omáčkou - recept, lidl recepty králík se špenátem, lidl recepty králík, králíček cibuláček, králík na cibuli a na červeném víně, kluci v v akci králík na bílém víně a tymianu, omačka na na víně, recepty z králíka, králík s cibulí, dušený králík s omáčkou, varime lidl sk, kralik na cibuly

Suroviny:
králík, cibule, slanina, víno červené, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, koření hřebíček, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu