Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva s mrkví a hráškem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 707 kJ /
1 125 kcal
Bílkoviny30,88 g
Tuky75,10 g
Vláknina39,90 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 577 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy61,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut. Krok 2: Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.

Zveřejněno 14. 11. 2013

Poznámka autorky JanaB1

Kdo chce mít zeleninu křupavou, tak zkrátí čas restování na polovinu - 5+5 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XzM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XzM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Juraj: Pouze se solí to není už tak chutné. S bujónem nám to víc chutná. ;-)

A to já zase s bujón můžu, bude to chutnější. Pěkné. Ukládám.

Vyzerá to dobre, len ja by som vynechal bujón.

Jani, jak tam máš naši oblíbenou hlívu, nemůže to být jinak, než za 3.bod:yes: a je to krásně zdravý recept;-)

Dobrá a rychlá chuťovka, všechno mám rád:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hlíva s mrkví, zadělávaná hlíva ústřičná, hlíva s hráškem a mrkví, hlíva s s mrkví, hlíva dušená mrkev, salát z hlívy a s hráškem, houby s hráškem a s mrkví, hliva s porkem a mrkvi, hlíva ústřičná s mrkví, hovezi hliva mrkev omacka, restování hlívy, restování mrkve

Suroviny:
hlíva ústřičná, mrkev, hrášek mražený, máslo, sůl, pepř bílý mletý, bujón, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu