Závin ze šlehačkového těsta
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že ani nebudete vědět jak a jeho příjemná chuť vám ještě chvíli zůstane v ústech.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 180 kJ / 3 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 88,76 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 482,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme smetanu, vejce, ocet, sůl a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Necháme 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech.
Krok 4: Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut.
Krok 5: Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.
Zveřejněno 16. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Moje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 15 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkové těsto na štrůdl,
slehackovy strudl,
jablečný závin ze šlehačky,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
strudl ze slehacky,
jablkový závin ze šlehačky,
těsto na závin,
strudl ze slehackoveho testa,
šlehačkový závin,
závin ze šlehačky,
slehackove testo,
těsto na štrůdl se šlehačkou,
jablečný štrůdl ze šlehačky,
jablečný závin ze šlehačkového těsta,
strudl slehackove testo,
strudl se slehackou,
těsto se šlehačkou,
slehackovy jablecny zavin,
sleha kovy závin,
těsto na štrůdl ze šlehačky a másla
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
vejce,
ocet,
sůl,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo,
rum
Komentáře (21)