Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínská vepřová pečeně

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 054 kJ /
2 642 kcal
Bílkoviny290,79 g
Tuky148,70 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,60 g
Sacharidy31,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem. Krok 2: Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření. Krok 3: Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH. Krok 4: Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin. Krok 5: Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat. Krok 6: Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.

Zveřejněno 18. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyOQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyOQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-))Tak tohle vypadá skvostně. Poslintal jsem si monitor. (pardon).:-8:-)):-)):yes::yes::yes:

Pastva pro oči!:-O:-K:yes:

veliká krása:yes::yes::yes::-K

úžasné papání:yes::-D a já si ty vykoštěné kotlety nakrájela na plátky:-D takže příště;-)

Teď jsem si uvědomil,že to moje se jmenovalo ” staročeské“,to je něco úplně jiného,beru zpět;-);-);-)

Já to koření doma měl a “vyrucil ho otvoreným oblokom von“,mě nechutnalo,bylo do sladka,to mě nesedí.Kdo však to má rád,at si ho pořídí, protože naštěstí-kolik lidí, tolik chutí;-)

no jasně, ani nemusím srolovat dolů celé foto a je mi jasno, že pán inšpěktór zase kulinařil;-) a zase na výbornou, srdce mé polovičky-omáčníka omáčněva omáčníkova by zaplesalo:-):yes:

Debrecínské párky mají říz, musí to být chutné:-p:-p

Otto na toto, to je papačka:yes:Bod jasně:yes:

Paráda!:yes: Možná bys, Otto, mohl pro nás, co doma nemáme přesně tohle koření, napsat jeho složení - kdo bude chtít recept vyzkoušet, bude tak vědět, jak (po jakém koření) má vonět ;-)

Tématické fráze:
debrecínská pečeně, debrecínská omáčka, debrecínská pečeně recept, vepřová pečeně, debrecínská pečeně složení, debrecínská, recepty debrecínská pečeně, veprova pecene recept, vepřová pečeňe recepty, recepty z vepřové pečeně, recept na vepřovou pečeni, domácí debrecínská pečeně, febrecinska pečeně, recept debrecínská pečeně, debrecínská pečeně recepty, debrecínská pečeně-recept, debrecínská pečeně, omáčka debrecínská, recept na debrecínskou pečeni, vepřová pečeně s parkem

Suroviny:
kotleta vepřová, párky, cibule, mrkev, bulva celerová, vývar, bobkový list, sádlo vepřové, koření staročech

Přidat fotografie receptu