Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké fašírky v citrónové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Porce: 4 az 5 porcii

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 259 kJ /
2 213 kcal
Bílkoviny126,19 g
Tuky135,13 g
Vláknina46,83 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,78 g
Sůl9,10 g
Sacharidy116,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Miesane maso kupujem pol na pol bravcove a hovadzie. Idealne by samozrejme bolo, keby bravcove bolo nahradene jahnacim. Neviem ako u Vas, ale u nas by sa to nezjedlo, tak robim takto. Mam velke stastie, ze cerstve bylinky v Mnichove predavaju v kazdom obchode, takze pouzivam tie. Vy ich mozete samozrejme nahradit susenymi. Mozete pridat aj oregano, ale mne oregano nechuti, tak som ho vynechala. Krok 2: Cibulu nasekame na drobno, cesnak prelisujeme. Z tymianovych a majorankovych vetviciek pouzijem len listky a tiez nasekam. Krok 3: Maso vymiesame s vajcom, bylinkami, koreninami, smotanou, cibulou a cesnakom. Miesame dovtedy, kym sa nam masa uplne nespoji do 1 kompaktnej hmoty. Krok 4: Vlhkymi rukami tvorime fasirky. Fasirky velmi zlahka obalime v hladkej muke. Na panvici rozohrejeme olej. Fasirky opecieme na jednej strane cca 5 minut, otocime, stisime trosku zdroj tepla a opekame 10 minut. Krok 5: K opecenym fasirkam vlejeme masovy vyvar. Privedieme do varu, stisime zdroj tepla a dusime pod pokrievkou cca 30 minut. Krok 6: Fasirky odlozime na teple miesto, tekutinu prelejeme do rajnice a nechame varit. V smotane rozslahame zltky a muku. Vypekovu polievku neustale slahame a prilievame do nej smotanu. Varime kym nezacne omacka hustnut. Nakoniec do nej zaslahame citronovu stavu. Krok 7: Uvarime cestovinovu ryzu podla navodu na obale. Omacku som uz nedochucovala a preliala som nou fasirky.

Zveřejněno 19. 11. 2013

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2067

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké fašírky v citrónové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vRA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké fašírky v citrónové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vRA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Výborný recept ďakujem :-K
Po pridaní citronovej šťavy do omáčky mi ostala trochu hrudkovitá ale ponorný mixér to napravil ;-):yes:

zdenka: k citronovej omacke americke, alebo opekane zemiaky??????? :-O Ale moja dcera je taka ista.....zalezi od toho kto aku prilohu preferuje, proti individualnym poziadavkam sa namietat neda.....

k tomu bych dala jako prilohu opekane brambory nebo americke brambory.
:-*

joj to vypadá velmi jedle:yes::-D vlastně jako vždy;-)

ano, ano, ano:yes::yes::yes:

Mleté maso se u nás těší oblibě, dávám do oblíbených a vyzkouším. +7. bodík :-K:yes:

tejaja: :-)) já jsem to našla, ale je dobře, že to potvrdila rodilá mluvčí;-):-))

rebeka: Naďka rajnica = rendlík :-D;-)

rebeka: recept se mi taky moc líbí:-p:yes::yes:
myslím, že rajnica je rendlík, kastrůlek;-):-)
http://merkur-senec.sk/tescoma-panvice/805-rajnica...

čo také je rajnica:-O:-?:-D:-D:-D
recept se mi velmi zamlouvá, brzy asi realizuju;-)

Milenko,určitě je to dobrota:-p:-p:-p,ukládám a posílám bodík :yes::yes::yes:

Nádherné foto:-*:-* a fašírky budou velmi chutné:-p

moc hezky recept

Tématické fráze:
řecká citronová omáčka, fasirka v muke, recke omacky, hovadzie fasirky, řecká omáčka, fasirky, kureci fasirky

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, vejce, smetana sladká, nať petrželová, tymián, šalvěj, majoránka, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř mletý, sůl, mouka hladká, olej, vývar masový, smetana sladká, mouka hladká, žloutek, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu