Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný řízek pro začátečníky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patik

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozklepneme vajíčko a nalijeme ho do většího hrnečku. Krok 2: Pak rozkvrdláme, přidáme špetku soli, asi půl lžíce strouhanky . Krok 3: Rozehřejeme pánvičku a nalijeme na ni trochu oleje. Rozkvedlanou směs dáme asi na 5 min smažit dozlatova.
Servírujeme na chlebu, chléb můžete pomazat buď hořčicí nebo i kečupem. Navrch dáme okurku a rajče.

Zveřejněno 20. 11. 2013

Poznámka autora patik

Velmi lehké. Já už jsem to vařil, když mi bylo 6.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKQJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKQJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

a neprehnať to so strúhankou...

magdalenka: Přesně tak, já dávám kávovou lžičku (což bude asi tak ta polovina velké lžíce), ale jde to i zcěla bez strouhanky. A olej by měl dobře rozehřátý, když do něj vajíčko lijeme.

Mi kdysi známá prozradila výrobní tajemství tohoto fajn jídla v jejich Mléčné jídelně a přidávají tam nejen strouhanku, ale i na špičku nože sody. Aby to krásně nabobtnalo, ale jen trochu, jinak je cítit.

danton: Je to naprostá náhoda, ale já jsem právě jeden dojedla. Taky mám fígl: žádnou pánvičku, ale vyšší nádobu, v níž lze smažit, a vyšší vrstvu tuku, aby to vajíčko mělo kam bobtnat. A opravdu bobtná i bez sody! :-O

To máme rádi :) Přidáváme do toho ještě trošku mléka.

Díky ti patiku za připomenutí mňamky,dlóóóuho jsem ji nedělala a přitom ji zbožňuji:-p

jozka2: Dělám také se zeleninou, ale je nutné jí předem orestovat do měkka. Nejčastěji používám mraženou Mochovanku (ne Mochovskou směs), je drobně nakrájená a skoro hned měkká.

Vyborny napad na omeletu,moze sa pridat aj zelenina.:-)

Když není čas na vyváření,tak dělám k večeři,rychlé,dobré a vždy všem chutná:-p,zdobím pokaždé jinak,co dům dá:-))ovšem cibule,okurka a hořčice nesmí na chlebíku chybět;-)

skvela svacina kdyz jsem byla dite. Diky za pripomenuti:yes:

:-p:yes:, máme rádi.

Patíku, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo.
K receptu: pokud mi zbyde vajíčko z obalování čehokoliv, vždycky ten řízek dělám a když ho dělám záměrně, tak s pořádnou zeleninovou oblohou. Jinak recept rychlý i dobrý a máš 3.bod:yes:

toprecepty řízek pomazaný hořčicí posypu nasekanou cibulkou nebo pórkem, nakrájenou paprikou a rajčaty.Přeložím na půlku a dám na chleba, zdravá svačinka nebo večeře

Toto dělávám pokaždé, když mi zbude vajíčko z obalování řízků. Jednoduché a vzpomínám si, když se jednou děti i hádaly o ten jeden kousek, řízek je tolik nezajímal :-D

Vitaj na topkách ;-)

Tématické fráze:
vaječný řízek, retro vaječný řízek recept, vaječný řízek recept, vaječný řízek na chleba, recept na vajecny rizek, vaječný řízek na chléb, chleba s vaječným řízkem, vaječnice recept, vaječné řízky na chleba, vaječný řízek na chlebu, vaječný řízek video, chleba s vajecny rizek, vaječný řízek recepty, vajíčkový řízek, recept vaječný řízek, vaječné řízky, vaječný řízek. cz, recepty vaječny řízek, recepty pro zacatecniky, top recepty pro začátečníky

Suroviny:
vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu