Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami

Salát by při grilovačce neměl chybět a pozdní jaro bez grilovačky se taky neobejde. Pokud grilujete ryby, podávejte k nim tento dokonalý jarní salát, který je díky ředkvičkám lehce pikantní a krásně svěží.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Elizabeth89 Elizabeth89

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 284 kJ /
546 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky58,70 g
Vláknina1,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy3,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety omyjeme, nasolíme a zlehka opepříme z obou stran. Krok 2: Do talíře nebo mísy dáme olivový olej, přimícháme do něj rozmačkaný stroužek česneku a špetku tymiánu a filety ve směsi obalíme a necháme na pár minut uležet. Krok 3: Připravíme si dresing: Do misky dáme olej, ocet a hořčici, společně ušleháme, aby vznikl hladký dresing. Krok 4: Polníček (nebo baby špenát) omyjeme a dáme do mísy. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do misky s dresingem, se kterým je pečlivě promícháme. Poté ředkvičky s dresingem přidáme do mísy s polníčkem a rukama prohážeme. Krok 5: Bagetu rozkrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran je zlehka potřeme olivovým olejem (je možné do něj přidat sůl a česnek). Rozpečeme v troubě nebo orestujeme na pánvičce (já použila toastovač s grilovacími plotýnkami). Krok 6: Grilovací pánvičku nasucho rozpálíme a zprudka na ní z obou stran opečeme rybí filety (kdo chce, může si s nimi opéct i slaninu nakrájenou na kousky). Krok 7: Poté ryby vyndáme na prkýnko a rozkrájíme na menší kousky. Krok 8: Salát rozdělíme na talíře, nahoru přidáme kousky ryby a servírujeme s opečenými bagetkami.

TIP: Desatero na téma grilování ryb

Zveřejněno 20. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMRv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMRv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes: také bych si dala , recept i foto moc pěkné :yes::-K

Moc hezky připraveno:-K:-p:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes:

Krásný recept :yes::yes::-K

Krása.:yes:

Tak přesně takové saláty mám velmi ráda:-p. Ryby, zeleninu a jako přílohu opečené nebo ogrilované pečivo:-* To bych vůbec neváhala a moc bych si pochutnala :yes::yes:

Krásný salát:-p:-)

Krásná večeře :-p:yes:

Tilapii mám moc ráda, ty máš krásný receptík:-K;-)

Tématické fráze:
recept na tilápii, recept na talapii, bramborový salát s ředkvičkou a polníčkem, salát s grilovanou rybou, tilapie na ředkvičkách, polníček s ředkvičkami, jak připravit tilápii, recepty na tulapii, dresing z ředkviček, jak připravit talapii, baby salát s ředkvičkami, dresing na polníček, hermelínový salát s ředkvičkami, recept salát s ředvičkami, ocet hořčice

Suroviny:
tilapie, polníček, ředkvičky, olej olivový, česnek, sůl, pepř mletý, tymián sušený, slanina, olej olivový, ocet, hořčice dijonská, bageta, olej olivový, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu