Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 540 kJ /
846 kcal
Bílkoviny19,58 g
Tuky1,95 g
Vláknina31,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy166,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila. Krok 2: Dno pekáčku jsem si vymazala a pokladla na plátky nakrájenou cibulí a plátky jablka, které jsem lehce posypala cukrem. Nahoru jsem položila plátky masa, které jsem posypala zbytky cibule a jablek a dala na 40 minut přikryté péct. Maso je dobré uložit tak, aby otvory kapes směřovaly nahoru, třeba se opíraly o zdi pekáčku, ať sýr nevyteče. Krok 3: Brambory jsem si omyla, opepřila, posypala lístky rozmarýnu, zakápla olejem, promíchala a dala péct dospod trouby. Občas jsem je promíchala. Po 20 minutách jsem přidala cuketu, promíchala a nechala péct dalších 20 - 30 minut. Na posledních 5 minut jsem je osolila. Brambory by se prý neměly solit před pečením, jinak se tak hezky neopečou. Krok 4: Maso jsem po 40 minutách odkryla, cibuli a jablka jsem shrnula pod maso do šťávy, kterou jsem ještě lehce osolila, a vlila jsem do ní víno a dala trošku másla na zjemnění. Vrátila jsem pekáč na 10 minut do trouby. Poté jsem přimíchala na špičku nože sušeného česneku, nechala masu v troubě posledních 5 minut a už stačí jen servírovat.

Zveřejněno 23. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwDg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwDg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

bobzbrd: a ještě doplním, tento sýr koupíš běžně v Kauflandu nebo Albertu.

bobzbrd: Stejný název má síť sýráren. Jsou vlastněny italem, ale výroba je situována v Litovli. Gran Moravia je jejich sýr parmezánového typu. Chutná to velmi podobně jako parmezán :-), ale správně by se to parmezán nazývat nemělo. Italové jsou na to trošku hákliví a na tuto firmu (či na jejího majitele) trošku naštvaní, že vzal své "know-how" do Česka :-D.
http://www.orrero.cz/RenderTable.aspx?TabRef=assor...

I když dost vařím,ještě jsem neslyšel "Gran Moravia" ! Co to je?

Tématické fráze:
kotleta recepty, gran moravie, vepřové kotlety na jablkách, kotlety na jablcích a na cibuli, jak pect maso na jablkach, recepty na z kotlety, kapsa na jablkach, co to je gran moravia, granmoravie, granmoravie, vepřové maso na jablkách a vine, kotlety na jablkách a česneku, gran moravii, kotleta na kablkách, plněné vepřové plátky na víně

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, jablko, sýr gran moravia, cukr třtinový, víno, máslo, sůl, pepř, česnek sušený, sádlo, brambory, cuketa, sůl, pepř, olej, rozmarýn

Přidat fotografie receptu