Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová krkovička pečená v pivu

Máte rádi neobvyklé chutě? Tak si s námi zkuste připravit tuto křehoučkou a šťavnatou krkovičku, naloženou a pak pomalu pečenou v pikantní marinádě s medem a pivem. Jako příloha se k ní nejlépe hodí brambory nebo bramborová kaše.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + několikahodinové marinování v chladničce

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + několikahodinové marinování v chladničce)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 404 kJ /
1 053 kcal
Bílkoviny10,08 g
Tuky54,28 g
Vláknina18,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,84 g
Sůl7,00 g
Sacharidy113,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce. Krok 2: Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Zveřejněno 24. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová krkovička pečená v pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9B8D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová krkovička pečená v pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9B8D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Ukládám. Určitě to bude dobrota :-)

Naprosto úžasné :-K:-*

Ja to zkzsil misto hořčice přidat tabasco, a nemělo to chybu. Sladké a pálivé do hromady je krasná kombinace peo chuťové buňky:-):-):-)

Výborný, luxusní, famózní:-!:-!:-!:-p

Naděnko i tady Tě musím pochválit za tuhle luxusní krkovičku!!!:-K:yes:

prostě úžasnéééééé:yes::-D

Zapomněla jsem přidat feferonku ,ale i tak to bylo dobré:-p:yes:

Jana Remkova: rozhodně nevadí, naopak:-):yes: jsem ráda, že Láďovi chutnalo, tobě díky za krásné foto a za odzkoušení:-K

Nadi paráda. Láďa snědl všechno a moc mu chutnalo. Dovolím si přidat foto, pokud nevadí;-)

Tak tady mi zas něco uniklo:-p:yes:

:-):yes:

rebeka:Hledala jsem špatně,včera jsem sehnala,ale ne v lahvičce,byla v pytlíku a dnes jsem uvařila,je to velice chutné jídlo,byla jsem pochválena:-D

Ivana79: Ivanko, moc děkuju za krásný fotopostup;-) jsem ráda, že jste si pochutnali:-) copak to máš vlevo vedle maska:-?

Rebeka:tak ti pridávam taký malý fotopostup a veľký bod za toto úžasné jedlo :-K:-K:yes: S tvojou fotkou sa to nedá porovnať :-8 ale zato chutilo nám moc :-p

Majka8: tak nějakou jinou kvalitní sojovou omáčkou;-)
jinak všem moc děkuji:-K

rebeka:Tak jsem si vše nakoupila že zítra uvařím,ale nesehnala jsem Teriyaki omáčku,Kauf ji nemá...mohu nahradit něčím jiným?Vůbec neznám,tak nevím jakou má chuť:-//prosím poraď,děkuji:-pfoto je naprosto úžasný:yes::yes::yes:

Tom Beyk::-D:-D:-D:yes:Já také ne;-)

Rebečko,máš to moc hezky připravené:-p:-K:yes:
Krkovička je u nás oblíbená,medovou marinádu ale s černým pivkem a dalšími dochucovadly dělávám,takže Tvé provedení mě šimrá na jazyku i přes těch cca 40km,které nás dělí;-):-))

děkuju všem za hezké komentáře:-)

To je krutý, když já to nemám na talíři:-//:-):yes::yes::yes:

Parádní :yes::yes:.... říkala jsem si, co to od toho ValMezu tak voní:-K:-K:-K:-)) Uložila jsem na příští neděli;-)

Jé, já na první pohled myslela, že sis spletla fotky a dalas sem to srbské žebírko:-O:-D Marináda bude moc dobrá:-p:yes:

No co to je zase za čáry a kouzla,taková dobrota:-p:-p

U nás je v lednici opět od včera naložena krkovička Dita P.a pan domácí chodí zatím inhalovat, zítra se bude péci;-).Nadi, nepochybuji, že jste si pochutnali,nemám tu omáčku, ale napíši ji do požadavků a pivo také. Zatím posílám 11. bodík :-p:-p:yes::-K

To bude veliké dobrotisko :yes::yes::-K

:yes:Moc dobré,dělala jsem podobně minulý týden,krkovička je výborná!:-):yes:

Skvost:-! Kombinaci piva, medu a hořčice znám, takže si dovedu představit, jak dobře maso chutná:yes::-p:-K

Tak na tohle mám hlad :-8

:-O:-O:-Onádhera :yes::yes::yes::yes:toť je krásné pokoukáníčko....;-);-);-)

Kurňa to musela být dobrota a ta barvička:-p:-p:yes::yes:

podobně dělám, leč ti musím vynadat. Kde mám porci :-D:-D:-D, Né opravdu tvoje varianta se mi líbí :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krkovice na pivu, krkovice na medu a pivu, krkovice na medu, krkovička na medu, krkovička na pivu, pečená vepřová krkovička na medu, krkovicka na pive, pečená krkovice, krkovička na medu dita p, všechny recepty dity p., krkovička podle dity p, recepty krkovice podle dity p., krkovice na pivě, krkovice recept, medová krkovička, dita p krkovicka, pečená krkovička, krkovička na pivu recept, medová krkovička na pivu, krkovice na pivu a medu

Suroviny:
krkovice s kostí, cibule, med tekutý, omáčka teriaky, hořčice dijonská, olej olivový, česnek, kečup sladký, chilli paprika čerstvá, pepř mletý, pivo světlé, sůl

Přidat fotografie receptu