Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kolena pečená

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie893 kJ /
213 kcal
Bílkoviny8,52 g
Tuky0,96 g
Vláknina21,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena několikrát dokola nařízneme až ke kosti, dobře prosolíme, vetřeme rozmáčklý a nasekaný česnek. Krok 2: Položíme do pekáče na jednu pokrájenou cibuli, dobře pokmínujeme , posypeme druhou cibulí, podlijeme hrnkem vody a dáme přiklopené do trouby vyhřáté na 200°C. Krok 3: Pečeme 90 minut, trochu podlijeme, potom 30 min. odkryté, pak vyjmeme kolena, rozprostřeme na dno odkapané zelí, kolena vrátíme, ale spodní stranou navrch a pečeme 30 minut.

Zveřejněno 25. 11. 2013

Poznámka autora Tom Beyk

Šťáva se vsákne do zelí, takže je lépe podávat s chlebem. Když se zelí udělá zvlášť, tak to jde i s knedlíkem.

Zdroj: přišlo mi to mailem od kámoše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kolena pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y58n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kolena pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y58n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dobré :)

maria: OK, vložím jako nový recept :-)

D.deň. zizla, bola by som veľmi vďačná za recept.Treba údené koleno najprv variť a potom dopiecť s lečom? Alebo, ako na to? Hoci už mám svoje roky, stále varím "čojaviemčo". Občas to vyjde, občas má z toho radosť môj zverinec=kocúr a pes.
Vďaka, Maria

maria: Zrovna v neděli jsem pekla uzené koleno na leču. V římském hrnci. Beru to jako běžné jídlo, takže mě nenapadlo to vyfotit a dát jako recept ;-)

maria:...uzená kolena jsem myslím zatím jen vařil a to s "divokým kořením"(bobek, nové koření, pepř) v tak velkém hrnci aby bylo co nejmíň vody. Ale věřím tomu, že se dají po uvaření ještě pěkně opéct a třeba i s tím zelím:-p
Když ochutnáš vývar, uvidíš jestli je potřeba koleno před pečením dosolit.

Ahoj T.B., ešte raz sa ozývam, dajú sa takéto skvelé pečené kolenové pochúťky robiť aj z údených zvieracích končatín?
Ďakujjem za odpoveď a aj prípadný recept.
Maria

Pán T.B., ospravedlňujem sa, váš recept som zrejme čítala blbo, lenže , keď počujem, alebo čítam kolená-samozrejme zvieracie, hneď mi napadnú údené. Takže ešte raz, sorry a keď kúpim čerstvé, váš recept vyskúšam a potom vám kúsok pošlem. Azda budú také skvelé, ako vaše.Všetko naj...Maria

maria:...:-?promiň ale já tam nemám napsané "uzená".
(2ks vepřová kolena přední - jako z předních nohou)

Údené kolená bývajú obyčajne dosť slané, takže, keď ich ešte presolíme, budú konzumovateľné? Ja ich robím tak, že najprv koleno varím, asi hodinu, potom narežem kožu a pečiem. Samozrejme s kopou cesnaku a ďalších vhodných korenín. A mám dvojaký osoh-z vývaru urobím napr. fazuľovicu, hrachovú kašu a pod., no a mäsko s prílohami-ako komu chutí.Knedle, zemiaky, chlieb a samozrejme, niečo kyslé.
Ďakujem za odpoveď, Maria

:yes::-*:-K:-K:-K

Také dělám, je to vynikající. Já podávám s knedlíkem.:-p:yes:

Jdu do kuchyně dostala jsem hlad ! Ale bodík,ještě stihnu přidat než mi bude plavat klávesnice.

krása, chlape:-!:yes::yes::yes::-p

Tom Beyk::-D:-D:-D, máš pravdu, já to nezdravé;-)taky miluji a maso vůbec mám ráda-holt masařka:-D

Bibinka:...to ti povím...:yes: tahle zdravá jídla já miluju:-D
(jablka jsou někdy červivá - kolena nikdy:-!:-) )

Tome, takhle kolena také dělám a jsou výborná, jak říkáš, když je jich dost a jsou libovější, dělám knedle a to jak houskové, tak bramborové. To jsi si vrznul viď:-?:-D Máš 2.bod:yes:

:-Omňam,to bych si s chutí dala hned:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové koleno, recept na vynikající pečená kolena, pečené veprove koleno, vepřové koleno přední, vepřové koleno pečené se zelím, veprova kolena, pečené vepřové koleno na zelí, pečené koleno na zelí, pečená vepřová kolena, pečené koleno se zelím, pecene koleno, vepřové pečené koleno, pečené vepřové koleno recept, pecená kolena, přední vepřové koleno, pečené kole, vepřové koleno recepty, vepřové koleno v římském hrnci, přední kolena, přední koleno recept

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, zelí kysané, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu