Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Haše z vařeného masa a brambor

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 416 kJ /
816 kcal
Bílkoviny74,17 g
Tuky45,64 g
Vláknina7,84 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy25,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno. Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Krok 3: Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a opečeme do zlatova. Krok 4: Když se začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi. Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.

Zveřejněno 25. 11. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Haše z vařeného masa a brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5my

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Haše z vařeného masa a brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5my

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Kelisova: Díky za vyzkoušení :-K

dnes jsem dělala na véču :-Q:yes::yes:<3

Hledala jsem jak zužitkovat zbytek vařeného masa a narazila na Váš recept. S bramborem a kys. okurkou nemělo chybu.

brtna: No vida, tu už jsem dlouho nedělala. Budu muset zopakovat. Díky za zprávu :-K

Z angl. slovníku:
"hash" znamená:
hašiš, hašé (sekané maso), nasekat, zpackat, suma identifikující data, haš (n:hovor).
Možná by se to dalo zpackat i ve francojském slovníku :-))

Přesně tak, je to jakoby jiný název pro "kaši", prostě rozmělněné jakékoli maso, jakkoli ochucené, to tu hraje roli, že to maso se se může zapéci, nebo nemusí,. ale pořád to není kus masa jako např.kotleta vcelku.
"haše, hašé Význam:• kašovitý pokrm z masa" - opsáno z webu

Jurek: Veprovy prejt je tez hase, druh masa nehraje vyznam.

Jurek:Haše ( hašé) je mleté nebo sekané maso dušené na cibulce, někdy se zahušťuje strouhankou, jindy namočenou housku a já nastavila bramborem. Nikde se nepíše, že by to muselo být maso telecí a ani tento recept, co jste uvedl, jsem nikde pod názvem haše nenašla. Z čeho jste čerpal?

Andrejko,
hašé je úplně něco jiného. Recept může být dobrý, ale nepleťte názvosloví jednotlivých jídel.
Haše se vyrábí z telecího masa, špetky květu,citronové kůry, máslové jíšky, špetky bílého pepře a vajec. Brambory jsou příloha.

Dělával jsem v 70.letech(recept od Luďka Kuehra) a říkali jsme tomu sekaná Rio, pak upadlo jaksi v zapomnění. Hned si ukládám.A bod ke jasný.

Anna Kocikova:Přesně toto jsem chtěla napsat,připomíná mně to letní prázdniny u babičky a ráda si doma recept vyzkouším,měla jsem to ráda a myslím,že to je přesně ono:yes:Školní jídelna taky vařila,ale to se nedalo sníst,to byl dobrej humus.

Andri,připomenula jsi mi dobrůtku od babi:-*:-KJe pravda,že ji dělávala bez sušené smažené cibulky;-)a mě to nejvíce chutnalo postudenu,mňam:-p:yes::-K

Já dělám haše bez brambor ale se zapečenou br.kaší, kterou dávám navrch masíčka v troubě. Jinak opravdu hodně variabilní recept ideální ke zpracování masa, když ho už není pro počet strávníků dost. Někdy do masové směsi dám i papriku, rajče, porek....
Yanull: Jani, já to samé, taky mu dávám přednost, navíc si tam dám, co máme rádi. Steakům se sice nevyhýbám, ale jelikož je pořádně neumím.....:-8:-8:-D:-D:-D

Taková jídla mám ráda a nejvíce je vyhledávám. Ať si o mně myslí kdo chce, co chce, ale dala bych tomuto přednost i před steakem. :-p;-):-K, proto hodnotím 4. bodem :yes:

casino:Tak to mi řekněte, co musíte mít za obří hrnec na pštrosí skelet:-O:-D:-D A jinak díky:-K;-)

Tento recept má jeden závážný nedostatek a to ten, že se tu ukázal s dvoudenním zpožděním:-// Vařil jsem vývar ze pšrosích skeletů a obíračkou jsme se pak nezřízeně cpali jen tak, posuchu, bez ničeho:-))
No, já předpokládám, že každý sem dává recepty o kterých si myslí, že jsou to ty nejnej a proto se tu zpravidla nerozplývám nad tím, jak je recept, či autor (a zhusta obééé) úúúžasný:-//
Ale tento (recept, hihi) je vymazlený par excellence:yes:
Všimněte si, že autorka se nesnaží být "světová" a necpe tam ani kari, ani sojovku, dokonce ani jalapeño, a světe div se, ani žádný sýýýr:-//
Děkuji:yes::yes::yes:
*****
Dybych byl registrovanej (samozřejmě na TOP, hihi), tak bych, jak to moc neuznávám, dal receptu bodík. Co bodík? DVA!!! bodíky bych dal:-))

Tématické fráze:
haše, hašé z mletého masa, jak se dělá haše, masová haše, brambor, hase jidlo, pokrmy z vařeného masa, haše recept, hašé z hoveziho masa, hašé z masa, hase s bramborem, recept hase, recepty z vařeného masa, co je haše, vařené mleté maso, co z vareneho masa, jídlo haše, masová haše s bramborem, zapečená haše, recepty hašé, hovězí haše

Suroviny:
maso vepřové, brambory, vejce, česnek, sádlo, cibulka, majoránka, pepř, petržel, pažitka, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu