Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková roláda II.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 029 kJ /
4 070 kcal
Bílkoviny101,76 g
Tuky42,64 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 418 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy810,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil maximálně 4x – tlustější by se nepropekl – těsto vyválet tence, tak na 2,5 mm). Krok 2: Potřeme povidly (povidla můžeme trochu rozehřát v mikrovlnce – pozor, nepotírat moc horkými, závin by se rozpouštěl), posypeme na kousky nasekanými ořechy (můžeme posypat i krystalovým cukrem – já jsem to trochu posypala – po upečení už nesypu práškovým) a zavineme. Krok 3: Povrch rolády potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 3 rolády najednou, dostatečně od sebe daleko, hodně nabydou. Krok 4: Pečeme je při stejné teplotě jako perníčky vykrajované.

Zveřejněno 27. 11. 2013

Poznámka autorky cathleen

Opět recept od kamarádčiny švagrové, která k němu dodává:

Užší záviny se lépe propečou a lépe vypadají na talířku. Peču jenom z půl dávky, když rolády rozkrájím na 1 cm kolečka, je toho i tak hodně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v2R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

vendula d.: už si nepamatuju přesně. Jen to, že tyhle věci pečú asi na 180 srupňů, dozlatova - odhadem něco pres půl hodiny (to je opravdu odhad). Třeba se ještě ozve někdo, kdo ji pekl letos a poradí přesněji:-O

vendula d. 13. 12. 2014 23:53
prosím jak dlouho asi pečeme rokádky ? děkuji moc ;-)

vybusna: :-8 krásné to máš! Vaši se budou olizovat až za ušima :-)
A odkaz, proč by vadil? Sama přidávám, když je potřeba...nejsme malí. Díky!:-K

Mala som podobne pomery na cesto a pridavam fotku k Tvojmu rcp Katuska, pretoze som ho spracovavala v Tvojom najoblubenejsom pracovnom nastroji...pekarni....je to velka dobrotka...:yes:
Do naplne som pridavala aj struhanu cokoladu...
neviem ci nebudem velmi opovazliva, ked sem vlozim aj odkaz na moj rcp..ak by Ti to nejako vadilo....odstranim bez toho, zeby som sa ofukovala....
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3776

Roláda je úžasná,právě ji ochutnávám.Sice mi dalo práci vyválet obdélník a dost se to lepilo ale výsledek stojí za to.Díky za recept a určitě ji v čase vánoc zase upeču.:yes::-p

daniel1610: :-) samozřejmě se může jíst hned po upečení, ale uleželá, která "natáhne" vůně a chutě své náplně, je lepší :yes:

Mám dotaz,může se roláda konzumovat hned po upečení, nebo se musí nechat uležet.Děkuji za odpovědˇ.:-p

AniCiz: Aničko, já dávám podle chuti (a přidávám i více skořice), ale v receptu bude myšlen klasický pytlík koření o váze 25 g. ;-)
varilamyskakasicku: joo, nezkopírovalo se mi to, doplním. Náplň gramáž nemá, nemusí. Každý si přeci dá podle své chuti.

Ivo, pěkná roládka, mám také jednu v podobných, vím,že je výborná. Nechybí Ti ale v surovinách povidla, oříšky?:-O V postupu píšeš, potřeme povidly, posypeme oříšky, ale nemáš tam uvedeny žádné suroviny na náplň, aby začátečníci věděli, kolik povidel a kolik cca oříšků???A není tam psán v surovinách ani žloutek na potření??

Roládku znám, je to moc dobré:-p+:yes::yes:

ještě jsem se chtěla zeptat na váhu bal. perníkového koření,já mám 250 g balení,..:-S

Tak to musí být dobrota hned to upeču na víkend to si muž pochutná .Děkuji:yes::yes::yes::yes::-D:-p:-p

vypadá moc hezky,lákavá fotka..uložila jsem si..:-*:-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
perníková roláda, perníková roláda s povidly, perníková roláda ii, perníková roláda recept, perníková roláda s povidly a ořechy, perníková roláda cukroví, pernikova roladka, celozrnná roláda, jak rozehřát povidla, perníková rodáda ii, medovnikova rolada, perníková plněná roláda, perníkova roláda plněná povidly, plnena pernikova rolada, pernikové plnené roládky, perníkový štrúdl, perníková roláda s povidlama, perníková roláda s ořechy, erníková roláda, povidlova rolada

Suroviny:
vejce, med, cukr moučkový, mouka hladká, skořice, koření hřebíček, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, kůra pomerančová kandovaná

Přidat fotografie receptu