Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík bylinkář

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 129 kJ /
270 kcal
Bílkoviny7,92 g
Tuky19,05 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy13,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ. Krok 2: V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme zbývající špalíčky slaniny a až zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Poté přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vložíme ochucená stehna a pořádně je v sosíku obalíme. Krok 3: Takto připravené maso přiklopíme poklicí a uložíme do druhého dne do lednice. Krok 4: Rozehřejeme si troubu. Krok 5: Kastrol s masem dáme na sporák, necháme rozehřát tuk a na nejvyšším stupni maso prudce po všech stranách opečeme. Krok 6: Podlijeme cca 100ml tekutiny, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45-50minut. 10minut před koncem poklici odstraníme a dopečeme na barvičku. Krok 7: Během pečení přeléváme šťávou a doléváme vývarem, nebo vodou.

Králičí stehna podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 27. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík bylinkář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík bylinkář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKLk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Anička, recept odskúšaný. Králik chutil. :yes: Pridávam fotku. ;-) Ďakujem za pekný recept. ;-)

tejaja: Terezko,jsem ráda,že sis vybrala tento recept;-)Děkuji za komentář i přidanou fotku:-8:-K

Karel:Ano http://www.toprecepty.cz/recept/30557-kralikhorcic...
A občas pro prvotní úspěch opakujeme;-)

A co na hortici,zkoušeli jste -Mnamka!

Jana Remkova::-K

Zdena z JM:Potěšila jsi mě;-)Děkuji:-K

Zase jeden výborný receptík na králíka.Včera jsem upekla a moc nám všem chutnalo.K tomu jsme měli šťouchané brambory s cibulkou:-p.

Tak vidíš, tvého "bylinkáře" jsem přehlídla!! Škoda, ten libeček bude taky super :-)

Cocoska:Díky;-):-K

Králíčka já rád, moc rád:-p i bylinky:yes::yes::yes:

Jikotka:Jiřinko,chvilku jsem byla mimo internet:-8tak teprve až teď Ti mohu poděkovat za fotku a hlavně zato,že jsi uvařila podle mého receptu;-)Jsem ráda,že chutnalo:-pdíky:-K:-K

Dana61::-K:-K

Aničko, to je velmi jedlý králíček:yes::-D mám hlad a velký;-)

Anna Kocikova:Aničko,dnes jsme si moc pochutnali,mám recept vytisklý,budu ho určitě ještě někdy potřebovat :-)),králíci se u nás vyskytují málo a když tak jsem ho vždycky dělala pečeného s bůčkem:-p:-p:-p:yes:,dávám fotku,není taková jako tvoje,ale důkaz to je :-D:-D:-D

Vážení,ani nevíte,jak jste mě svými milými komentáři potěšili,opravu:yes:
Děkuji Vám všem:-K:-K

Takto"obyčejně"jen s minimen surovin měl být králíček původně bez odležení předevčírem k večeři:-8Ale nebylo mi nějak dobře,tak jsem to dala do lednice nocovat a nebylo to vůbec ke škodě:-D

Bibinka:Janinko,bůčínek sice v mrazáku mám také:-Dale s tím máslem by se mi to tlouklo.Kdyby bylo v plánu zelí,tak to by bylo něco jiného:-p:yes:

Simona Kucerova:Simuško,jestli máš zamrazené bylinky,tak to půjde také:-)Sice to nebude až tak voňavé,ale když je v tom másle rozpustíš a"kejtičky"v tom oňahňáš,tak to svůj účel splní:yes:

Jikotka:Jiřinko,jestli to takto připravíš,moc mě potěšíš;-):-*

Ano,takhle nám bude chutnat :-p,mám v mrazáku 2 stehna,recept přišel v pravou chvíli :-p,přemýšlela jsem jak udělat a už to mám :yes::yes::yes:patří ti bodík

Aninko, zase dráždíš králíčkem:-?to není od tebe hezké, to přítelkyně nedělá:-Dale moc pěkně připravené, já bych k němu vrzla ještě uzený bůček a nemusel by být uzený, zajisté chutné a určitě za 17.bod:yes:

Moc hezky upravený králíček,škoda,že nemám libeček;-)ušáka dostanu,ale na tuto úpravu si budu muset počkat až na příští rok;-)Ale určitě vyzkouším,moc se mi to líbí:-p;-):yes:+

Už toho raději nechej nebo vysmýčím ledničku i špajz. Taková dobrota:yes::yes::-)):-D

to bych si dala libit! Jednoduche suroviny, ale kralicek vypada krehce a extreme jedle...:yes:

Drahuško, na tomhle by si určitě nejen Spagi pochutnala:-D Super, bude velmi chutný, já mám libeček taky moc ráda;-):yes:

:-p:yes:

Super recept na králíka :yes::yes::-K:-p

Zdeněk Troška by musel předělat scénář Aničko. Toto by si dal i Pinďa, natož já ;-):-):-p +5. bod:-K:yes:

Tak ten nemá chybu:yes:jednoduché a určitě výborné:-p:yes::yes:+4

Aničko, krásný, jednoduchý recept:-p:yes::yes:

:-p:yes::-K:-)

hmmmmm, krása, já chci taky:-)) nemám doma ušáka:-K:yes:

Krásně připravaný králík, králíčka máme moc rádi :yes:;-)

.... no ten teda je :yes: Ušák jeden lahodnej:-D:-D:-D

Tématické fráze:
kralik recepty, králík super recept, kralik recept, bylinkar, recept na kralika, recepty z králika, králík bylinkář, recepty králík, top recepty králík, bilinkář, recept králík, králík top recepty, recepty na králíka, jak připravit lahodného králíka, bilinkari, bylinkar.cz, bylinkář recepty, špalíčky z králíka, recept na králík, nejlepší bylinkàř

Suroviny:
stehno králičí, špek, máslo, libeček, petržel, květ muškátový, sůl, vývar

Přidat fotografie receptu