Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychvaldský kapr se zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 354 kJ /
1 758 kcal
Bílkoviny98,21 g
Tuky128,50 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 4,32 g
Sůl10,80 g
Sacharidy43,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání. Krok 2: Filet co 2 až 3 mm prořízneme až ke kůži. Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci. Filety naporcujeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme rybím vývarem a v troubě upečeme. Krok 3: Na sádle osmahnene nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, podle chuti i pálivou. Krok 4: Zalijeme rybím vývarem a přidáme kysané zelí, které podusíme doměkka. Krok 5: Zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Příloha – knedlíky. Dělal jsem je v mikrovlnce. Několik receptů na knedlíky z mikrovlnky najdete zde na Topreceptech.

Zveřejněno 1. 12. 2013

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu – kuchařka Jak chutná Moravskoslezko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychvaldský kapr se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyYw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychvaldský kapr se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyYw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

"Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky..."
Těm kostičkám se říká YPSILONKYhttp://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk :yes::yes::yes::-))

:-O:-O se zelím:-?:-? to čumím.. no, proč ne;-):yes:

dlouho jsem nečetl tak kontroverzní recept, který by mě moc zaujal!!!! Fakt zajímavé, a vyzkouším!!!!:-O

varilamyskakasicku - knedlík ke kaprovi je neobvyklý, to ano.:-) Tento recept podávají i v restauraci. :-K Od jisté doby se neobvyklým kombinacím nepodivuji, ale vyzkouším. A pokud chutná,tak se k receptu vracím. A k tomuto receptu se budu vracet. :-p:-p :-K

:-p:-p všechno mi pasuje, jen ten knedlík je movinka:-K:-O:yes:

Velmi zvláštní kombinace s tím zelím, ale rozhodně netvrdím, že bych to nezkusila. Nedávno jsem si dělala přírodního kapra a k tomu dušenou mrkev s hráškem a bylo to strašně dobré, takže proč ne zelí?? Jirko, jen to filetování.. :-S, to mi fakt nejde a od jisté doby musím při konzumaci kapra mít na nose brýle!:-)):-D

Kapří maso mám moc ráda, ale takto upraveného jsem ještě nikdy neviděla-píšeš, že tak chutná Moravskoslezko. Zajímavá kombinace;-)

Příští týden se u nás otevírá prodejna ryb s celoročním provozem, už se na to moc těším, až budu moci koupit čerstvou rybu kdykoli a určitě tento recept Jiří vyzkouším :-p:-K +1.bodík:yes:

Tématické fráze:
kapr se zelím, kapr na zelí, jak chutná moravskoslezko, peceny kapr kysane zeli, kapr v zeli, kapr na kysanem zeli, kucharka jak chutna moravskoslezko, recept kapr se zelím, recept kapr na zelí, kapr se zelim recept, recepty kapr se zelím, kapr s kysaným zelím, knedliky ke kaprovi, recept kapr neobvyklý, moravskoslezko jak vam chutna, kapr neobvyklé recepty, kapr na kysaném zelí a šlehačkou, jak se píše rychvaldští

Suroviny:
kapr, zelí kysané, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, šlehačka, smetana zakysaná, vývar rybí, sůl, kmín drcený, pepř mletý

Přidat fotografie receptu